Ποιο ελληνικό νησί “πολιορκούν” Τούρκοι επενδυτές;

Τούρκοι επενδυτές επενδύουν πολλά σε ένα συγκεκριμένο ελληνικό νησί. Είναι μόνο η κατάσταση στην γειτονική χώρα που τους ωθεί ή κρύβεται και κάτι άλλο;

 

Ένα ασφαλές “καταφύγιο” στην Ελλάδα αναζητούν πολλοί Τούρκοι επιχειρηματίες.

Βλέποντας τα πράγματα στη γειτονική χώρα να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο, με την τουρκική οικονομία να δέχεται ισχυρά πλήγματα από τα συνεχή τρομοκρατικά χτυπήματα, αλλά και λόγω της πολιτικής αστάθειας που γεννούν οι αλλοπρόσαλλες κινήσεις του “σουλτάνου” Ταγίπ Ερντογάν, αναζητούν νέους τόπους. 

Και πού θα έβρισκαν ασφαλέστερο καταφύγιο, αν όχι στη Μύκονο;

Το κοσμηματοπωλείο Gasia στα Ματογιάννια μπορεί να μοιάζει άγνωστο στο ευρύ κοινό, σε σχέση με τους διάσημους οίκους μόδας που βρίσκει κανείς στον ίδιο δρόμο.

Πίσω του βρίσκονται δύο βαθύπλουτοι ιδιοκτήτες: τα αδέλφια Ισκεντέρ και Χερμάν Οζκαγιά, που δε δίστασαν να πληρώσουν ένα μεγάλο ποσό -που δεν έχει γίνει γνωστό- για “αέρα” και να επωμιστούν ένα διόλου ευκαταφρόνητο ενοίκιο αρκετών χιλιάδων ευρώ προκειμένου να αποκτήσουν το δικό τους μαγαζί στο πιο κοσμικό νησί της Ελλάδας.

Ποντάρουν προφανώς στους πλούσιους τουρίστες (ειδικά από τη Ρωσία και τις αραβικές χώρες) που επισκέπτονται τακτικά τη Μύκονο.
 

Τα δύο αδέλφια από την Τουρκία έχουν εξάλλου μία “πανάκριβη” πελατεία, με φανατικούς οπαδούς στο Χόλιγουντ και στη διεθνή showbiz, και φιλοδοξούν να εκμεταλλευτούν και την αγορά της Μυκόνου, ώστε να ανεβάσουν ακόμα περισσότερο της “μετοχές” της Gasia, “δραπετεύοντας” παράλληλα από τη χαοτική κατάσταση που επικρατεί στη γειτονική χώρα και κάθε άλλο παρά ευνοεί τις business, τόσο στην Κωνσταντινούπολη όσο και στην Αλικαρνασσό, όπου βρίσκονται τα δύο μεγάλα καταστήματα της Gasia.
 

Και οι αδελφοί Οζκαγιά δεν είναι οι μόνοι Τούρκοι επιχειρηματίες που έλκονται από τη Μύκονο: είναι γνωστό πως οι ιδιοκτήτες του νυχτερινού κλαμπ Reina, ενός από τα μεγαλύτερα της Κωνσταντινούπολης, που έγινε στόχος τρομοκρατών την Πρωτοχρονιά, “βολιδοσκοπούν” σημεία του νησιού στα οποία θα μπορούσε να λειτουργήσει το ελληνικό του παράρτημα, μία κίνηση που αναμφίβολα θα τάραζε τα νερά όσον αφορά στη διασκέδαση στο νησί των ανέμων.

 
 

Όμως οι εύποροι Τούρκοι δεν έχουν βάλει στο “μάτι” μόνο τα καταστήματα της Μυκόνου, αλλά και τις πολυτελείς βίλες της, καθώς σύμφωνα με μεσίτες που δραστηριοποιούνται στο νησί, το ενδιαφέρον από Τούρκους για αγορές ακινήτων είναι αυξημένο τους τελευταίους μήνες, όπως άλλωστε συμβαίνει και στην Αθήνα, γεγονός που συνδέεται με την αστάθεια στην Τουρκία, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η απόκτηση “ακριβών” ακινήτων δίνει στους ιδιοκτήτες τους και άδεια παραμονής στην Ελλάδα για πέντε χρόνια – πιθανόν κάποιοι να βλέπουν την Ελλάδα ως ένα “plan B” στην περίπτωση που η κατάσταση στην Τουρκία βγει εκτός ελέγχου…

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι αντίστοιχη αύξηση του ενδιαφέροντος από Τούρκους επιχειρηματίες παρατηρείται και σε άλλα νησιά, ιδιαίτερα στη Σαντορίνη, που πιθανόν να είναι ο επόμενος “στόχος” για πολλούς εξ αυτών.

 
 

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ