Ποιοί παίζουν παιχνίδια πάνω στα καμμένα;

Το «παιχνίδι» είναι χιλιοπαιγμένο σε κάθε μεγάλη τραγωδία σε αυτή τη χώρα οπότε δε θα μπορούσαν να αποτελούν εξαίρεση οι φονικές πυρκαγιές στο Μάτι.

Μόλις περάσει λίγο διάστημα από κάθε τραγωδία μπαίνουν μπροστά οι διάφοροι μηχανισμοί για να κατατροπώσουν την εκάστοτε κυβέρνηση που σχεδόν ποτέ δεν έχει μπορέσει να την διαχειριστεί επικοινωνιακά στη χώρα μας.

Δήθεν συγκλονισμένοι, δήθεν οργισμένοι, δήθεν υπερασπιστές της αλήθειας αλλά κατά βάθος υποκριτές και κατά βάθος σε διατεταγμένη υπηρεσία να εξαγριώσουν τον κόσμο ενάντια στην κυβέρνηση.

Αυτό γίνεται και αυτές τις ημέρες όπου μετά το τριήμερο πένθος που κήρυξε ο Πρωθυπουργός έχουν χιμήξει πάνω του. Αυτό έκανε άλλωστε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός όταν ήταν στην αντιπολίτευση και μάλιστα πολύ πιο πετυχημένα από τους σημερινούς.

Και πάντα μα πάντα τον κυρίαρχο λόγο έχουν τα ΜΜΕ όπου αναλαμβάνουν το βρώμικο παιχνίδια να μεταφέρουν και να διαδώσουν οτιδήποτε εμφανιστεί σε εικόνα ή λόγο αρκεί να χτυπήσει την αξιοπιστία της κυβέρνησης. Και για να είμαστε δίκαιοι το ίδιο ισχύει και στα ΜΜΕ που στηρίζουν την κυβέρνηση οργανώνοντας και προωθώντας τις κυβερνητικές απαντήσεις με παραδείγματα. Αλλά πάντα μα πάντα τα πράγματα στο τέλος ξεφεύγουν στο τι μεταδίδεται και από ποιον.

Έτσι λοιπόν και τώρα στήθηκε και είναι σε πλήρη εξέλιξη ο μηχανισμός που πραγματικά έχει στριμώξει τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος ως ηγέτης της κυβέρνησης έχει τις πρώτες και κύριες ευθύνες της τραγωδίας.

Επειδή όμως είναι άλλο η στοιχειοθετημένη κριτική και άλλο η ωμή αποδόμηση με κάθε τρόπο ιδού ορισμένα παραδείγματα:

– Δήμαρχοι που κάνουν σαν μην ξέρουν τις πόλεις τους και τις περιοχές εκτρώματα που έχουν δημιουργηθεί με δική τους ευθύνη τους φταίνε πάντα – ειδικά αν είναι αντιπολιτευόμενοι – η περιφέρεια, τα υπουργεία, οι υπηρεσίες που δεν έκαναν «καλά τη δουλειά» για να μαζέψουν τα δικά τους ασυμμάζευτα. Φταίνε όλοι εκτός από τους ίδιους.

– Συνδικαλιστές σωματείων, επαγγελματικών συλλόγων που σε διατεταγμένη υπηρεσία εμφανίζονται να κάνουν «αποκαλύψεις» σε ΜΜΕ. Αποτελούν τους «καταδρομείς» των μηχανισμών οι οποίοι εμφανίζονται πετάνε τη «βόμβα» και εξαφανίζονται παίζοντας το παιχνίδι των εντυπώσεων.

– «Οργισμένοι» πολίτες, που δε διστάζουν να εμφανιστούν ακόμα και ως συγγενείς θυμάτων, φροντίζουν με ψεύτικες επιστολές, αναρτήσεις που όλως τυχαίως τις ανακαλύπτουν συγκεκριμένα ΜΜΕ προσπαθούν να συγκινήσουν και να εξοργίσουν.

  • Πολίτες που δηλώνουν στην κάμερα ότι δε είδαν ούτε ένα πυροσβεστικό όχημα ή αεροπλάνο ή ότι όλα πήγαν τέλεια.

– Αρχηγοί κομμάτων και βουλευτές πρώην μέλη κυβερνήσεων που όταν είχαν την εξουσία τα έκαναν το ίδιο μαντάρα για να μη πούμε και χειρότερα και είναι και υπεύθυνοι για πολλές από τις σημερινές παθογένειες εμφανίζονται ως τιμητές φωνάζοντας ότι …απλά θέλουν την εξουσία πίσω.

– Το σύγχρονο κομμάτι αυτών των μηχανισμών αποτελούν τα διάφορα ψεύτικα προφίλ στα social media που θα γράψουν, θα μεταφέρουν, θα δημιουργήσουν, θα διαστρεβλώσουν διάφορες φανταστικές ιστορίες, ενέργειες, εικόνες και φαντασιώσεις που θα τις ανακαλύψουν και πάλι τυχαία συγκεκριμένα μέσα. Θα τις αναπαράγουν φυσικά χωρίς διασταύρωση δημιουργώντας εντυπώσεις και οργή για να διαψευστούν στη συνέχεια με μικρά γράμματα σε κάποια γωνία των εφημερίδων ή των ιστοσελίδων. Ακόμα χειρότερα θα διασπείρουν κάθε φρικιαστική εικόνα για να προκαλέσουν ακόμα μεγαλύτερη οργή.

Όλοι αυτοί όμως ξεχνούν ή θέλουν να πιστέψουν ότι ο κόσμος τρώει ακόμα «κουτόχορτο». Πιστεύουν ότι ο κόσμος συνεχίζει να «χάφτει» τα παραμύθια τους και «τρώει» ότι του σερβίρουν, ενώ εκτονώνει την οργή του στο facebook. Κάνουν όμως λάθος, ο κόσμος ξέρει πολύ καλά και για τις τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες αλλά και για το ποιοι επιχειρούν να παίξουν «παιχνίδι» πάνω στα καμμένα.

Αυτό αποδεικνύει περίτρανα η στάση των περισσότερων οικογενειών που θρηνούν θύματα των φονικών πυρκαγιών, οι οποίοι επέλεξαν να θρηνήσουν και να πενθήσουν μόνοι τους χωρίς την κάλυψη των ΜΜΕ.

Γιατί πολύ απλά δεν θέλουν ο πόνος τους να γίνει θέμα των καναλιών και των ιστοσελίδων. Για τον λόγο αυτό οι άνθρωποι αυτοί εκτός από την αμέριστη συμπαράστασή μας έχουν κερδίσει την εκτίμηση και το σεβασμό μας.

 

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ