Πολεμικό Μουσείο: Σας περιμένει την 25η Μαρτίου. Τι ετοιμάζεται;

Το Πολεμικό Μουσείο ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου θα περιμένει με ανοιχτές τις πόρτες του όσους θέλουν να ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία.

Όπως ανακοίνωσε το Πολεμικό Μουσείο την ημέρα της 25ης Μαρτίου 2017 στο πλαίσιο του εορτασμού της Επανάστασης του 1821 και της ημέρας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, το Πολεμικό Μουσείο θα πραγματοποιήσει δωρεάν περιήγηση στις 13:30.

Για κρατήσεις θέσεων μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο: 210 7244 464

Tο Πολεμικό Μουσείο

Η Ελληνική πολιτεία επιθυμώντας να τιμήσει όλους αυτούς, που πολέμησαν για την Ελευθερία της πατρίδας μας, αποφάσισε το 1964 την ίδρυση Πολεμικού Μουσείου.

Το Μουσείο εγκαινιάσθηκε τον Ιούλιο 1975 και λειτουργεί μέχρι σήμερα.

Αποστολή του είναι η συγκέντρωση, διαφύλαξη και έκθεση πολεμικών κειμηλίων, η μελέτη, τεκμηρίωση και προβολή των Αγώνων του Ελληνικού Έθνους από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, με σκοπό την τόνωση της εθνικής μνήμης και την προβολή της ιστορικής συνέχειας και ενότητας τον Ελληνισμού.

Επιπλέον, λειτουργεί ως χώρος:

• Έρευνας, μελέτης και εκπαίδευσης,

• Συντήρησης και διαφύλαξης κειμηλίων, ενθυμίων κ.λπ.

• Διοργάνωσης περιοδικών εκθέσεων.

Ειδικότερα, το Πολεμικό Μουσείο, έχει οργανώσει και λειτουργεί:

Φωτογραφικό Αρχείο με 70.000 τεκμήρια από το 1897 μέχρι 1970 Ιστορικό Αρχείο με 5000 τεκμήρια με αλληλογραφία, ημερολόγια αξιωματικών και οπλιτών, εφημερίδες, προσωπικά αρχεία.

Κινηματογραφικό Αρχείο με 500 τεκμήρια με υλικό που καταγράφει διάφορα ιστορικά γεγονότα Συλλογή χαρτών και χαρακτικών με 4000 τεκμήρια που χαρτογραφούν κυρίως τον ελλαδικό χώρο.

Βιβλιοθήκη με 23000 βιβλία και έντυπα, που αφορούν κυρίως στην Ελληνική Ιστορία.

Περί τα 25.000 διάφορα αντικείμενα από την Αρχαιότητα έως σήμερα όπως Όπλα, Στολές, Εξαρτύσεις, Γλυπτά, Πίνακες, Σημαίες, Παράσημα, Πυρομαχικά, κ.α.

Έχει επίσης ιδρύσει και παρακολουθεί παραρτήματα σε ιστορικές πόλεις της Ελλάδας στο Ναύπλιο, τα Χανιά, την Τρίπολη και τη Θεσσαλονίκη.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ