Το Πολεμικό Μουσείο αρνήθηκε εκδήλωση με τίτλο "Μακεδονία μια και Ελληνική"

Το Πολεμικό Μουσείο δεν ενέκρινε τη διάθεση αίθουσας για την εκδήλωση   “Μακεδονία μια και Ελληνική” που θα διοργάνοναν υπό την αιγίδα των Παμμακεδονικών οργανώσεων υφηλίου, οι ΕΑΑ (ΕΑΑΣ-ΕΑΑΝ-ΕΑΑΑ) και το International Hellenik Association (IHA)

 
 
 
Το Συντονιστικό των 3 Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών εξέδωσε σήμερα την εξής ανακοίνωση:
“H προγραμματισμένη για σήμερα Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 19.00μ.μ. εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο με θέμα “Μακεδονία μία και Ελληνική” που θα διοργάνωναν υπό την αιγίδα των Παμμακεδονικών οργανώσεων υφηλίου, οι ΕΑΑ (ΕΑΑΣ-ΕΑΑΝ-ΕΑΑΑ) και το International Hellenik Association (IHA) ΑΚΥΡΟΥΤΑΙ λόγω της μη έγκρισης διάθεσης της αίθουσας, όπως ενημερώθηκε αρμοδίως η ΕΑΑΣ το απόγευμα της παραμονής της εκδήλωσης, η οποία είχε υποβάλει το σχετικό αίτημα. “
Από την πλευρά του, το International Hellenic Association, ανακοίνωσε τα εξής:
«Το International Hellenic Association-ΙΗΑ (USA) ανακοινώνει ότι η εκδήλωση της Τρίτης 29 Ιανουαρίου 2019 με τίτλο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ αναβάλλεται, κατόπιν αιφνιδιαστικής άρνησης του Πολεμικού Μουσείου, το οποίο υπάγεται στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, να διαθέσει την αίθουσα.
Η αίθουσα είχε κλειστεί από τις αρχές Ιανουαρίου 2019 από την συν-διοργανώτρια Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού, η οποία ενημερώθηκε αιφνιδιαστικά, την παραμονή της εκδήλωσης, ότι ακυρώνεται η σχετική κράτηση και ότι η εκδήλωση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί.
Προφανώς, εν όψει του άρθρου 6 της «Συμφωνίας των Πρεσπών», η εκδήλωση ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ θεωρείται ανεπιθύμητη.
Το ΙΗΑ εκφράζει την λύπη του για την αιφνιδιαστική ακύρωση της εκδήλωσης αυτής και ήδη αναζητά άλλους χώρους για την πραγματοποίηση της στο αμέσως προσεχές μέλλον.
Από το ΔΣ του ΙΗΑ».
ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Το άρθρο 6 της Συμφωνίας των Πρεσπών

Τι αναφέρει το άρθρο 6 της Συμφωνίας των Πρεσπών, το οποίο επικαλούνται οι διοργανωτές:
1. Με στόχο την ενίσχυση των φιλικών διμερών σχέσεων κάθε Μέρος θα λάβει αμέσως αποτελεσματικά μέτρα προκειμένου να απαγορεύσει εχθρικές δραστηριότητες, ενέργειες ή προπαγάνδα από κρατικές υπηρεσίες ή υπηρεσίες αμέσως ή εμμέσως ελεγχόμενες από το κράτος και για την πρόληψη δραστηριοτήτων που πιθανόν να υποδαυλίζουν το σωβινισμό, την εχθρότητα, τον αλυτρωτισμό και τον αναθεωρητισμό εναντίον του άλλου Μέρους. Εάν συμβούν τέτοιου είδους δραστηριότητες, τα Μέρη θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα.
2. Έκαστο Μέρος θα λάβει αμελλητί αποτελεσματικά μέτρα για να αποθαρρύνει και να αποτρέπει οποιεσδήποτε πράξεις από ιδιωτικές οντότητες που πιθανόν υποδαυλίζουν την βία, το μίσος ή την εχθρότητα εναντίον του άλλου μέρους. Εάν μια ιδιωτική οντότητα στο έδαφος ενός Μέρους εμπλακεί σε τέτοιου είδους δραστηριότητες εν αγνοία του εν λόγω Μέρους, αυτό το Μέρος, μόλις λάβει γνώση αυτών των ενεργειών, θα λάβει αμελλητί όλα τα απαραίτητα μέτρα που του παρέχει ο νόμος.
3. Έκαστο Μέρος θα αποτρέπει και θα αποθαρρύνει ενέργειες, περιλαμβανομένων των προπαγανδιστικών, από ιδιωτικές οντότητες που πιθανόν υποδαυλίζουν το σωβινισμό, την εχθρότητα, τον αλυτρωτισμό και τον αναθεωρητισμό σε βάρος του άλλου Μέρους.

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ