Πολεμικό Μουσείο: Εντυπωσιακή νυχτερινή προβολή επιτοίχιων στίχων του Α.Κάλβου

Πολεμικό Μουσείο: Επιτοίχιοι στίχοι τού Ανδρέα Κάλβου,  στο πλαίσιο συμπλήρωσης 150 χρόνων από το θάνατό του, το 2019 ορίσθηκε “Έτος Κάλβου”.

 
 
 
Συμπληρώνονται φέτος 150 χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου μας ποιητή Ανδρέα Κάλβου. Για αυτό το λόγο, ορίστηκε το 2019 ως “Έτος Κάλβου” και γιορτάζεται με πλήθος εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα.
Με την ευκαιρία αυτή, το Πολεμικό Μουσείο, θέλοντας να τιμήσει τον ποιητή παρουσίασε την 24 & 25 Μαρτίου 2019, και από ώρα 20.00 έως 22.00, στίχους από τα ποιήματά του στην Bauhaus πρόσοψή του με τη βοήθεια σύγχρονων τεχνολογιών.
Με πρωτοβουλία των στρατευσίμων οι οποίοι υπηρετούν στο Πολεμικό Μουσείο και κατόπιν έγκρισης διευθύνσεως του Πολεμικού Μουσείου,  έστησαν από τεχνικής πλευράς το όλο σχέδιο, που προχώρησε στην άμεση υλοποίησή του.
Έτσι λοιπόν αφού πήραν μια σειρά από γνωστούς στίχους του ποιητή, με τη χρήση ενός laptop ενός projector και μιας … πτέρυγας ενός μαχητικού, από αυτά που βρίσκονται στον προαύλιο χώρο του Μουσείου ως εκθέματα, (το οποίο στη συγκεκριμένη περίπτωση είχε το κατάλληλο ύψος για να γίνει η προβολή στο κατάλληλο σημείο του τοίχου), στήθηκε το εντυπωσιακό σκηνικό!
Εξαιρετική πρωτοβουλία που μάλλον θα έχει και συνέχεια στο μέλλον στα πλαίσια σημαντικών δράσεων του Μουσείου!

 

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ