Πολεμικό Μουσείο: Μέχρι που θα φτάσει ο «πόλεμος» στο ΔΣ και τον Πρόεδρό του

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ F-86D

Την ώρα που «εν χορδαίς και οργάνοις» η κυβέρνηση προετοιμάζει τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, ένα από τα μουσεία της χώρας που θα έπρεπε να παίξει κεντρικό ρόλο στον εορτασμό αυτό, το Πολεμικό Μουσείο, παραμένει για περίεργους λόγους χωρίς προϋπολογισμό!

Ναι πολύ καλά διαβάζετε, Ιούνιος μήνας και ακόμα δεν έχει υπογραφεί, όπως θα έπρεπε να έχει γίνει από το ΥΠΕΘΑ, ο προϋπολογισμός του Πολεμικού Μουσείου. Ο λόγος πλέον, μετά και τον «πόλεμο» που δέχεται εδώ και καιρό το Διοικητικό Συμβούλιο του Μουσείου, είναι προφανής και δεν είναι άλλος από τον εξαναγκασμό του σε παραίτηση, καθώς φαίνεται ότι η «αριστεία» έχει χτυπήσει και την πόρτα του.

Το αποτέλεσμα αυτού του «πολέμου» είναι όλες οι οικονομικές υποχρεώσεις του Πολεμικού Μουσείου για το 2020 να μην μπορούν να εκτελεστούν, ενώ την ίδια ώρα έχουν παγώσει ακόμα και οι εκδηλώσεις που αποτελούσαν πηγή εσόδου λόγω κορονοϊού.

Παράλληλα την ίδια ώρα και ενώ τα μουσεία ανοίγουν επίσημα στις 15 Ιουνίου, και ενώ έχει σταλεί εδώ και καιρό έγγραφο από το μουσείο ώστε να ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα λόγω πανδημίας όπως καθαρισμός αεραγωγών, αγορά πλεξιγκλάς, μάσκες κλπ δεν υπάρχει καμιά απάντηση από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Μέχρι σήμερα το ΔΣ, το προσωπικό και ο σύλλογος φίλοι του μουσείο μέσω δωρεών και προσωπικής εργασίας προσπαθούν να είναι έτοιμοι για την 15η του μήνα. Το υπουργείο όμως επιδεικνύει περίεργη εμπάθεια προς το μουσείο και δεν βοηθάει σε αυτή την προσπάθεια.

Στόχος όλων των παραπάνω συμπεριφορών, όπως έχουμε γράψει επανειλημμένα, δεν είναι άλλος από την παραίτηση του Προέδρου του Πολεμικού Μουσείου Αθανάσιου Παναγόπουλου, αλλά και του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς η θέση του προέδρου, προορίζεται προφανώς για έναν ακόμα «άριστο», όπως μαθαίνουμε αποτυχημένο πολιτευτή της ΝΔ.

Να υπενθυμίσουμε ότι με τροπολογία που έχει ψηφιστεί πριν μερικούς μήνες, για πρώτη φορά στην ιστορία του Πολεμικού Μουσείου, δεν είναι υποχρεωτικό την προεδρία να την έχει ανώτατος απόστρατος αξιωματικός αλλά πρόσωπο με προσόντα manager, με τη δικαιολογία ότι πρέπει να ενισχυθεί η εξωστρέφεια του Μουσείου!

Να σημειωθεί ότι το Πολεμικό Μουσείο την τελευταία πενταετία με επικεφαλής τον Αντιναύαρχο ε.α. Αθανάσιο Παναγόπουλο και το Διοικητικό Συμβούλιο του, έχει πραγματοποιήσει πολύ μεγάλο έργο στο μουσείο, αλλάζοντας τη μορφή και τις δράσεις του, ενώ έχει δρομολογήσει δωρεές και χορηγίες για την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική επανάσταση, ενώ με βάσει τα στοιχεία η κίνηση και η επισκεψιμότητά του έχει τριπλασιαστεί.

Το «ευχαριστώ» για το έργο αυτό, όπως συνηθίζεται στην Ελλάδα, δεν είναι άλλο από τα όσα γράψαμε παραπάνω. Ωστόσο τόσο τα μέλη του ΔΣ όσο και ο πρόεδρος έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν πρόκειται να παραιτηθούν, οπότε καλό θα είναι αυτοί που παίζουν παιχνίδια με την πολιτιστική μας κληρονομιά να σταματήσουν γιατί μόνο να την βλάψουν μπορούν.

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ