Πολεμικό Μουσείο: Προβολή ταινιών για ταν Πόλεμο της Κορέας παρουσία του Πρέσβη και Βετεράνων – ΦΩΤΟ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ - ΚΟΡΕΑ

Παρουσία του Πρέσβη της Νότιας Κορέας και Ελλήνων βετεράνων στο Πόλεμο της Κορέας έγινε η προβολή στο Πολεμικό Μουσείο ταινιών που αφορούν το Ελληνικό Εκστρατευτικό Σώμα που συμμετείχε

 

Το Πολεμικό Μουσείο σε συνέχεια των εκδηλώσεων του για την ανάδειξη Ιστορικών γεγονότων της Πολεμικής Ιστορίας της Ελλάδος παρουσίασε τη περασμένη Τετάρτη δύο ταινίες που αφορούν το Ελληνικό Εκστρατευτικό Σώμα (ΕΚΣΕ) που συμμετείχε στον Πόλεμο της Κορέας (1950-1955) παρουσία της Α.Ε. του Πρέσβη της Νοτίου Κορέας στην Ελλάδα Lim Soo-Suk μελών του Δ.Σ. και του Προεδρείου του Συλλόγου Φίλων του Μουσείου.

Στην εκδήλωση ακόμα παρεβρέθησαν οι Βετεράνοι του Πολέμου Υποστράτηγος ε.α. Στ. Δράκος (Ανθυπολοχαγός τότε) και ο Αντισμήναρχος ε.α. Ακριβός Τσολάκης (Ανθυποσμηναγός τότε).

Η πρώτη ταινία αναφερόταν στη δράση του Τάγματος και η δεύτερη στη δράση του Αεροπορικού Σμήνους με Α/φη C-47 Dakota του Εκστρατευτικού Σώματος.

Το Πολεμικό Μουσείο έχει αγαστή συνεργασία με την Πρεσβεία της Νοτίου Κορέας με απώτερο στόχο τον εμπλουτισμό του Τμήματος του Πολεμικού Μουσείου
που αφορά τον Πόλεμο της Κορέας με περισσότερα ενθυμήματα και πολεμικά κειμήλια.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο πατέρας τού Πρέσβη πολεμούσε μαζί μέ τούς Έλληνες μαχητές & έχει μεγάλη ευαισθησία για κάθε τι πού έχει σχέση με Ελλάδα.

Έχει επισκεφθεί πάμπολες φορές το Πολεμικό Μουσείο μαζί με τούς συνεργάτες του και έχει προσφερθεί εκτός από τον εμπλουτισμό των υπαρχόντων κειμηλίων τού ΠΜ να χαρίσει ανάγλυφο πίνακα σχετικό με τον Πόλεμο τής Κορέας (τον οποίο ετοιμάζει Έλληνας καλλιτέχνης) συνολικής αξίας 22.000 ευρώ.

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider
armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ