Συναγερμός στο Πολεμικό Ναυτικό για ασύμμετρες απειλές! Τι συμβαίνει;

Το ΠΝ ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει ασύμμετρες απειλές αέρος – επιφανείας! Παίζουν και σενάρια αντιναρκικής δράσης στο Αρχηγείο Στόλου με ΝΑΤΟϊκούς!


 

Το Αρχηγείο Στόλου επισκέφτηκαν οι Διοικητές των Μονίμων Ναυτικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ SNMG 2 Υποναύαρχος Άξελ Ντέερτζ (Axel Deertz) και SNMCMG 2 Αντιπλοίαρχος Αλεξάντερ Ουρμπάνοβιτς (Aleksader Urbanowicz) όπου είχαν συνομιλίες με τον Αρχηγό Στόλου Αντιναύαρχο Ι. Γ. Παυλόπουλο Π.Ν. και το επιτελείο του.

Οι συζητήσεις τους επικεντρώθηκαν στις δραστηριότητες του Πολεμικού Ναυτικού και θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος στο πλαίσιο της Συμμαχίας.

Επίσης τους δόθηκε η ευκαιρία να επισκεφθούν το Υ/Β ΜΑΤΡΩΖΟΣ, την ΤΠΚ ΡΙΤΣΟΣ η οποία εντάσσεται στη δύναμη SNMG2 για την υποστήριξη της δράσης ανάσχεσης των μεταναστευτικών ροών στο Αιγαίο και στη Φ/Γ ΣΑΛΑΜΙΣ, όπου επικοινώνησαν με τους Αξιωματικούς και τα πληρώματα των πλοίων και ενημερώθηκαν για τις δυνατότητές τους.

Παράλληλα όπως ενημέρωσε το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού σχεδιάσθηκε κοινή άσκηση μονάδων επιφανείας σε σενάρια αντιναρκικής δράσης και ασύμμετρης απειλής αέρος – επιφανείας.

ΝΑΤΟ Αρχηγείο Στόλου

Το Αρχηγείο Στόλου

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ο Ελληνικός Στόλος αποτελεί την αιχμή του δόρατος της ναυτικής μας ισχύος και αποτελεί μια από τις τρεις μεγάλες διοικήσεις του Π.Ν. με την ονομασία ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΣΤΟΛΟΥ (Α.Σ.). Ο Στόλος διοικείται από το Ναύαρχο Αρχηγό του Στόλου, του οποίου το επιτελείο, εδρεύει στον Ναύσταθμο Σαλαμίνος και όταν οι συνθήκες μιας επιχειρήσεως επιβάλλουν την εν πλω παρουσία του επιβαίνει επί Πολεμικού Πλοίου.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Ο Στόλος ως μέσο αποτροπής κάθε κακόβουλης ενέργειας και προασπίσεως των εθνικών συμφερόντων, καλείται όπως πάντα σε συνεχή επαγρύπνηση με σκοπό:

  • Να συμβάλει στην εξασφάλιση της εδαφικής μας ακεραιότητας.
  • Να εξασφαλίσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στις Ελληνικές θάλασσες.
  • Να διατηρήσει ανοικτές τις θαλάσσιες γραμμές επικοινωνίας και εμπορίου.
  • Να συμβάλει στην διατήρηση του υψηλού ηθικού του εκτεταμένου παράκτιου και νησιωτικού πληθυσμού δια της επιδείξεως της Σημαίας.
  • Να συμμετάσχει στο κοινωνικό έργο του Κράτους σε περιπτώσεις καταστροφών από φυσικά φαινόμενα ή άλλων απρόβλεπτων περιστάσεων.
  • Να συνεισφέρει σε άλλους φορείς κατά την ειρήνη σε θέματα έρευνας – διάσωσης
  • Tο Πολεμικό Ναυτικό για να μπορέσει να φέρει σε πέρας την αποστολή του, κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, διαθέτει διάφορους τύπους πλοίων. Η ανάγκη της ύπαρξης των διαφόρων τύπων υπαγορεύεται από την πολυπλοκότητα που παρουσιάζει σήμερα ο αγώνας στη θάλασσα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ