Πολιτική διαμάχη κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για το πότε έγινε η κλοπή όπλων στη Λέρο

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΕΤΣΑΣ

Σε πολιτική κόντρα Κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπεται η κλοπή στη Λέρο  με επίκεντρο το πότε έγινε. Τι δήλωσε με παρέμβασή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

 

Άγια πολιτική διαμάχη ξέσπασε και εντείνεται από χθες το βράδυ για την υπόθεση της κλοπής όπλων στην Λέρο με βολές μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ για το πότε έγινε το συμβάν.

Ενώ μέχρι αργά χθες το βράδυ για το συμβάν υπήρχε σιγή ασυρμάτου από όλες τις πλευρές η κόντρα άναψε ξαφνικά και κυρίως μετά την παρέμβαση του πρώην ΥΕΘΑ Ευ. Αποστολάκη ότι  η «καταγραφή των αποθηκών και των υλικών τους γίνεται καθημερινά».

Αυτό έφερε την αντίδραση του Νίκου Παναγιωτόπουλου ο οποίος με δήλωση αργά το βράδυ άφησε να εννοηθεί ότι η κλοπή έγινε με κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ και υποστήριξε ότι κάποιοι «επιχειρούν απροκάλυπτη πολιτική σπέκουλα στην υπόθεση αυτή, για φθηνή μικροπολιτική εκμετάλλευση».

Η φωτιά άναψε ξανά σήμερα το πρωί με τον Τομεάρχη Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα να σηκώνει το γάντι και να κατηγορεί τον ΥΕΘΑ ότι «αυθαιρέτως και αναρμοδίως να γνωμοδοτήσει, αναφορικά με το χρόνο της απώλειας, χωρίς να περιμένει ως οφείλει, την ολοκλήρωση της διεξαγόμενης έρευνας».

Λίγη ώρα αργότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, απαντώντας  σε σχετική ερώτηση για την κλοπή κλιμακώθηκε η διαμάχη σημειώνοντας ότι «Σε όσους κάνουν πολιτική σπέκουλα φαίνεται πως η αφαίρεση έγινε σε προγενέστερο χρόνο». Μάλιστα, εξέφρασε και την εκτίμηση πως η αφαίρεση του στρατιωτικού υλικού μπορεί να έγινε σταδιακά.

Κατά τα άλλα και πέρα από τις πολιτικές κόντρες οι έρευνες στην ΥΝΤΕΛ συνεχίζονται με ανακρίσεις των υπευθύνων της αποθήκης από τα στελέχη των ΕΔ και της Αντιτρομοκρατικής και όσο προχωράει γίνεται ολοένα και πιο εμφανές ότι η κλοπή έχει οργανωθεί και υλοποιηθεί από τα έσω. Και τα ερωτηματικά που τίθενται είναι πολλά και δεν αφορούν μόνο ποιος, πότε και πως αλλά και που μπορεί να έχουν καταλήξει όπλα και πυρομαχικά τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πολλούς τρόπους.

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ