ΠΟΜΕΝΣ: Να αντικατασταθούν άμεσα τα πεπαλαιωμένα λεωφορεία σε μονάδες κορυφής

Το πρόβλημα που υπάρχει με την μετακίνηση στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων σε μονάδες κορυφής, που βρίσκονται σε μεγάλα υψόμετρα αναδεικνύει η ΠΟΜΕΝΣ.

 

 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει δέκτης της ανησυχίας πλήθους συναδέλφων, που υπηρετούν και μετακινούνται καθημερινά σε μονάδες που βρίσκονται σε μεγάλα υψόμετρα – τις λεγόμενες μονάδες κορυφής.

Όπως τονίζεται σε επιστολή της ΠΟΜΕΝΣ προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, τον ΑΝΥΕΘΑ αλλά και βουλευτές μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων «λόγω της χειμερινής περιόδου και λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στα μεγάλα υψόμετρα, η μετακίνηση των στρατιωτικών προς τις συγκεκριμένες μονάδες, γίνονται από λεωφορεία τύπου STEYR και HΙΝΟ, τα οποία είναι κατασκευής του 1980. Επιπρόσθετα όπως ενημερωνόμαστε η εταιρία HINO δεν διαθέτει πλέον ανταλλακτικά!!! για την επισκευή των λεωφορείων αυτών, απόδειξη της παλαιότητάς τους.
Γίνεται απόλυτα αντιληπτό ότι για το θέμα των λεωφορείων, γεννώνται πλήθος ερωτημάτων, που χρήζουν επίσημων απαντήσεων και ενεργειών:

Πώς επιτρέπεται η καθημερινή μετακίνηση εκατοντάδων στρατιωτικών με λεωφορεία 40ετίας, σε συνθήκες έντονου χιονιά και ψύχους;

Πόσο ασφαλής κρίνεται η οδήγηση αυτών των λεωφορείων 40ετίας;

Αληθεύει, ότι η πλειοψηφία των λεωφορείων αυτών, έχουν ακόμα και σε εμφανή σημεία, τρύπες και σκουριά;

Μετά από 40 χρόνια έντονης καταπόνησης και άπειρων χιλιομέτρων των συγκεκριμένων λεωφορείων, υπάρχει κάποιος που επίσημα μπορεί να υπογράψει, ότι το κάθε τέτοιο όχημα, μπορεί καθημερινά να μεταφέρει με ασφάλεια προσωπικό, πάνω στους πάγους και τα χιόνια;

Αληθεύει, ότι προσφάτως έχουν αγοραστεί σύγχρονα λεωφορεία και αντί να ενισχύσουν τις μονάδες κορυφής, ”αξιοποιούνται” εντός στρατοπέδων που εδρεύουν σε μεγάλα αστικά κέντρα;

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

Εδώ και είκοσι περίπου χρόνια έχουμε περάσει το κατώφλι του 2000. Δεν νοείται να αναφερόμαστε ότι το 2018 που θα αποτελέσει χρονιά μέριμνας προσωπικού και οι στρατιωτικοί να ακροβατούν καθημερινά δίπλα σε γκρεμούς με λεωφορεία 40ετίας. Δεν θέλουμε να γίνουμε μάντεις κακών, αλλά αν συμβεί το οτιδήποτε δεν θα υπάρχει καμία δικαιολογία.

Η Π.ΟΜΕ.Ν.Σ. εισηγείται την άμεση αγορά και διάθεση σε μονάδες κορυφής, αξιόπιστων και σύγχρονων λεωφορείων μεταφοράς προσωπικού καθώς επίσης και την άμεση διάθεση – απόσπαση – μετάθεση επιπλέον συναδέλφων στρατιωτικών με την ειδικότητα του οδηγού, στις μονάδες αυτές. Δεν νοείται τέτοιες μονάδες να υποστελεχώνονται από οδηγούς, την ίδια στιγμή που εκατοντάδες οδηγοί υπηρετούν στα Υπουργεία και στα Επιτελεία.

Συνδυασμός ολιγάριθμων καταπονημένων ( ψυχολογικά και σωματικά ) στρατιωτικών οδηγών σε καταπονημένα λεωφορεία 40ετίας σε συνθήκες ψύχους, μας ανησυχεί έντονα και είμαστε πεπεισμένοι ότι και η δική σας ανησυχία, θα εκφραστεί με πράξεις, προς όφελος όλων των στρατιωτικών που καθημερινά δοκιμάζονται σε δύσκολες καιρικές συνθήκες».

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ