ΠΟΣ: Νέα εγκύκλιο για τον προσδιορισμό των συντάξιμων αποδοχών – ΕΓΓΡΑΦΟ

Δείτε τη νέα εγκύκλιο με συμπληρωματικές οδηγίες για τον προσδιορισμό των συντάξιμων αποδοχών. Ανακοίνωση της ΠΟΣ.

 

 

Ακόμη μια δικαίωση της ΠΟΣ!!! Εκδόθηκε η αναμενόμενη εγκύκλιος με συμπληρωματικές οδηγίες για τον προσδιορισμό των συντάξιμων αποδοχών. Για να δείτε την εγκύκλιο πατήστε ΕΔΩ

Για την ΠΟΣ έχει ιδιαίτερη σημασία αυτή η εγκύκλιος, διότι περιλαμβάνονται και υλοποιούνται προτάσεις της Ομοσπονδίας για σημαντικά θέματα, προς όφελος ΟΛΩΝ των συναδέλφων και των τριών Κλάδων των ΕΔ και όχι μόνο. Βασικά σημεία είναι:

1. «Ο υπολογισμός διπλάσιου χρόνου υπηρεσίας των πολιτικών και στρατιωτικών υπαλλήλων», δηλαδή ο υπολογισμός του συντελεστή αναπλήρωσης γίνεται για ΟΛΑ τα συντάξιμα έτη, όπως είχε προτείνει η ΠΟΣ από τον Οκτ. 2015 (βλ. ανακοίνωση υπ’ αριθμ. 55/2015, υπόμνημα). Επισημάνεται ότι περιλαμβάνονται και τα 5 έτη εκστρατείας, με θετικό αντίκτυπο στον υπολογισμό της σύνταξης για την συντριπτική πλειοψηφία των αποστράτων, όπως είχε ενημερώσει η ΠΟΣ με αλλεπάλληλες ανακοινώσεις της.

2. Περιελήφθη η αναγκαία διάταξη, όπως είχε ζητήσει η Ομοσπονδία στις συναντήσεις της με τη Γενική Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ώστε να είναι σαφές το θέμα των εισφορών. Αναφέρει λοιπόν η εγκύκλιος «Σημειώνουμε ότι αν πρόκειται για διορισμένους έως 30.09.1990, αναγνώριση του χρόνου των υπηρεσιών στο διπλάσιο μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία, εξακολουθεί να γίνεται χωρίς καταβολή εισφορών».

3. Αφορά μεγάλος μέρος εν ενεργεία συναδέλφων, αλλά και εν αποστρατεία. Για αναγνώριση συντάξιμων ετών όσων διορίστηκαν μετά τις 30/9/1990, προβλεπόταν να υπολογίζεται η αντίστοιχη εισφορά με τα ποσοστά που ισχύουν την ημερομηνία αίτησης αναγνώρισης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τεράστια και ασύμφορη οικονομική επιβάρυνση για τον ενδιαφερόμενο. Η πρόταση της ΠΟΣ που φαίνεται στην ανακοίνωση υπ’ αριθμ. 93 ήταν «… ο υπολογισμός για αναγνώριση συντάξιμων ετών, να γίνεται με τις εισφορές που αντιστοιχούσαν στην περίοδο αναγνώρισης.». Πράγματι η εγκύκλιος περιέλαβε την αντίστοιχη διάταξη ως εξής: «Η εισφορά για την αναγνώριση υπολογίζεται με βάση τα ποσοστά εισφορών κλάδου σύνταξης και τις συντάξιμες αποδοχές που ίσχυαν όταν πραγματοποιήθηκε η συγκεκριμένη κάθε φορά υπηρεσία.» Δηλ. η εισφορά θα υπολογίζεται με ότι ίσχυε την περίοδο που εκτελέσθηκε η συγκεκριμένη υπηρεσία που αναγνωρίζεται, δηλ. κατά πολύ χαμηλότερες εισφορές.

Συνεχίζουμε ως ΠΟΣ ….. να περισώσουμε ότι μπορούμε, προς όφελος ΟΛΩΝ των συναδέλφων!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ