Πόσες φορές ακόμα θα παραιτηθεί ο Καμμένος και η σεναριολογία των κρίσεων;

Οι αμέτρητες παραιτήσεις του γνήσιου υπερασπιστή της Μακεδονίας Πάνου Καμμένου και οι αλλαγές στη πολιτική και στρατιωτική ηγεσία για τις οποίες ανησυχούν πολλοί

 

 

Έχουμε χάσει το μέτρημα πόσες φορές έχει δηλώσει ο ΥΕΘΑ και πρόεδρος των ΑΝΕΛ ότι θα παραιτηθεί από υπουργός και από την κυβέρνηση εάν έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στην Βουλή για κύρωση. Πρόσφατα μάλιστα «μπερδεύτηκε» και είπε ότι θα παραιτηθεί όταν εγκριθεί από την Βουλή των Σκοπίων δημιουργώντας πανικό σε όλο το πολιτικό σκηνικό.

Όσο κι αν ακούγεται οξύμωρο όμως ο Πάνος Καμμένος έχει στηρίξει όπως φαίνεται όλη την πολιτική του επιβίωση σε αυτήν την συμφωνία η οποία αποτελεί για τον ίδιο και το κόμμα του σωσίβιο. Έχοντας διανύσει μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα τα 3/4 του κυβερνητικού δρόμου έχει βρει στη συμφωνία ως αποκούμπι ώστε να εμφανιστεί στο δικό του πολιτικό κοινό σαν ο γνήσιος και καθαρόαιμος υπερασπιστής της Μακεδονίας και να προβάλλει τη διαφορετικότητα του από τον ΣΥΡΙΖΑ τώρα που τελειώνει η συνύπαρξή τους. Κάτι άλλωστε που εξυπηρετεί και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος θα έπρεπε κάποια στιγμή αναγκαστικά να διαλύσει τον παράταιρο «συνεταιρισμό» που έκανε για να ανοίξει πανιά για πιο σοσιαλδημοκρατικές συνεργασίες.

Ο Πάνος Καμμένος λοιπόν από τη στιγμή που η Συμφωνία των Πρεσπών μπήκε στις ράγες ξεκίνησε και κλιμακώνει τον πολιτικό του σχεδιασμό πιέζοντας ταυτόχρονα την ΝΔ θέτοντας το ζήτημα αν δέχεται την ονομασία Βόρεια Μακεδονία και ότι είναι ο μόνος που αντιτίθεται. Φυσικά και έχει δεχτεί σφοδρή κριτική γιατί δεν ρίχνει την κυβέρνηση ώστε να μπλοκαριστεί η Συμφωνία, μόνο που δεν είναι πολιτικά ανόητος να κάνει τέτοιο δώρο σε κανέναν. Πως θα μπορούσε άλλωστε τόσες ημέρες τώρα να γυρίζει από στρατόπεδο σε στρατόπεδο να προειδοποιεί του τούρκους και να υπενθυμίζει ότι θα …παραιτηθεί!

Θα εκμεταλλευτεί μέχρι και την τελευταία στιγμή τα κυβερνητικά αξιώματα, οφέλη και πλεονεκτήματα και θα επιμένει να αυτοπροβάλλεται ως υπερασπιστής της Μακεδονίας. Ο σχεδιασμός του είναι σε πλήρη εξέλιξη και μόνο στο τέλος θα φανεί αν τελικά θα σώσει τον ίδιο και το κόμμα του. Όσον αφορά τον Αλέξη Τσίπρα είναι απόλυτα συνεννοημένος – παρά τα προβλήματα που δημιουργεί ο Καμμένος με τις ανεξέλεγκτες δηλώσεις του – και δεν υπάρχει περίπτωση να θέσει σε κίνδυνο την κυβέρνηση.

Κι αν ο Τσίπρας γνωρίζει απόλυτα τις επόμενες κινήσεις του απρόβλεπτου Πάνου Καμμένου δεν ισχύει το ίδιο και στο χώρο των Ένοπλων Δυνάμεων και κυρίως στα ανώτερα επίπεδα των στελεχών που βρίσκονται υπ΄ατμόν. Με δεδομένο ότι το αργότερο μέχρι τον Μάρτιο θα αποχωρήσει από το υπουργείο όλοι έχουν μπει σε κατάσταση ετοιμότητας, καθώς στις 15 Ιανουαρίου λήγει η θητεία των Αρχηγών των Επιτελείων. Με εξαίρεση τον Α/ΓΕΕΘΑ θα βρίσκονται πολλοί σε τροχιά κρίσεων.

Και φυσικά το μεγάλο ερώτημα είναι τι θα κάνει ο ΥΕΘΑ λίγο πριν αποχωρήσει; Θα προχωρήσει σε κρίσεις δεσμεύοντας και τον επόμενο ή θα ανανεώσει την θητεία τους για έναν ακόμα χρόνο. Βέβαια εδώ μπαίνει και ζήτημα αν θα του επιτρέψει ο Αλέξης Τσίπρας να προχωρήσει σε κρίσεις λίγο πριν φύγει. Φυσικά όμως υπάρχει και το ενδεχόμενο ναι μεν να προχωρήσει σε κρίσεις λίγο πριν φύγει αλλά κατόπιν συνεννόησης πρώτα με τον Αλέξη Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί να μη ξεχνάει κανείς, ότι πλέον και στο ΣΥΡΙΖΑ έχουν δημιουργήσει μετά από 4 χρόνια στην εξουσία και πολύ καλή εικόνα των στελεχών αλλά και πολλές στενές επαφές και επικοινωνία με πολλά από αυτά.

Με τον νέο χρόνο θα τρέξουν όλα πάρα πολύ γρήγορα και σύντομα θα ξέρουν όλοι και τα στελέχη και διάφοροι άλλοι που έχουν πολλά να χάσουν ή να κερδίσουν από τις αλλαγές που θα συμβούν στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία και γι΄αυτό καίγονται και το φωνάζουν από τώρα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ