Προκήρυξη ΟΒΑ: Πράσινο «φως» από το υπουργείο Οικονομικών για 2000 προσλήψεις

Προκήρυξη ΟΒΑ: Το υπουργείο Οικονομικών έδωσε το πράσινο «φως» και απάντησε θετικά στο θέμα της πρόσληψεις 2.000 ΟΒΑ στις Ένοπλες Δυνάμεις.

«Πράσινο» φως δίνει τελικά το υπουργείο Οικονομικών για τις προσλήψεις 2.000 ΟΒΑ για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του armynow.net, τα υπουργεία που θα δώσουν το «OK» για να προχωρήσει η πρόσληψη ΟΒΑ από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι τα Οικονομικών και Εσωτερικών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, το υπουργείο Οικονομικών απάντησε θετικά, αυτό που αναμένεται πλέον είναι μόνο η έγκριση από το υπουργείο Εσωτερικών.

Η ηγεσία του ΥΠΕΘΑ γνωρίζει πολύ καλά τις ανάγκες που υπάρχουν στις Ένοπλες Δυνάμεις έτσι όλο αυτό το διάστημα «πιέζει» ώστε να προχωρήσει το θέμα της πρόσληψης των ΟΒΑ και κατά ένα μέρος το πέτυχε, καθώς η μία από τις δύο αναμενόμενες εγκρίσεις δόθηκε.

Ωστόσο η έγκριση του υπουργείου Οικονομικών ουσιαστικά είναι πολύ κρίσιμη αφού το συγκεκριμένο υπουργείο είναι που έβαζε φρένο όλο το προηγούμενο διάστημα στην πρόσληψη των ΟΒΑ. Ως γνωστόν το υπουργείο Οικονομικών είναι το «πορτοφόλι» της κάθε κυβέρνησης, το οποίο τα προηγούμενα χρόνια ήταν κυριολεκτικά …άδειο.

Από την πλευρά του ΥΠΕΘΑ έχουν γίνει όλες οι απαιτούμενες ενέργειες και το μόνο που χρειάζεται είναι ουσιαστικά η έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) ώστε να προχωρήσει άμεσα η προκήρυξη των προσλήψεων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που υπάρχουν από τους 2.000 ΟΒΑ που θα προσληφθούν οι 1200 θα πάνε στον Στρατό Ξηράς, και από 400 σε Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μπείτε ΟΒΑ να είστε σκοπετανθρωποι σαν φανταρακια για αγγαρειες… Τετοιους θέλει ο ελληνικός στρατός για να καλύψει τα κενά που έχουν δημιουργηθεί τόσο καιρό μέσα στις μονάδες… 830€ και φτάνουν τα παιδιά στα 30 και μετά τους λένε δεν σας χρειαζόμαστε άλλο και μένουν άνεργοι χωρίς καμία ελπίδα για συνταξιοδότηση.. ξεκίνησαν ήδη να φεύγουν μόνοι τους γιατί βλέπουν ότι δεν υπάρχει μέλλον ως ΟΒΑ. Τα λέω επειδή τα ζω από μέσα οποιοσδήποτε έχει αντίθετη άποψη ασφαλώς να μπει και να δει πως έχει το όλο σκηνικό..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ