Προσφυγικό: Ζαλίζουν τα νούμερα απο την προσφορά του Π.Ν.

Το προσφυγικό απασχολεί εκατοντάδες στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού σε καθημερινή βάση. Τα στοιχεία για τον απολογισμό του 2016 προκαλούν προβληματισμό.

Πόσο ακόμα θα μπορούν οι Ένοπλες Δυνάμεις να σηκώνουν το βάρος του μεταναστευτικού / προσφυγικού υποκαθιστώντας μια σειρά απο άλλες υπαρκτές και αρμόδιες κρατικές δομές;

Το θέμα δεν έχει να κάνει μόνο με οικονομικά ζητήματα των Ε.Δ., αλλά κυρίως με την επιβάρυνση του ανθρώπινου παράγοντα ο οποίος έτσι και αλλιώς είναι στα όρια του.

Τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού βρίσκονται σε μόνιμο συναγερμό στο Αιγαίο για τις μεταναστευτικές / προσφυγικές ροές, αλλά και οι υπηρεσίες του Π.Ν. στην ξηρά καθημερινά δίνουν τεράστιο αγώνα.

Και φυσικά αυτη η επιβάρυνση έρχεται να προστεθεί στην ήδη υψηλή ετοιμότητα των στελεχών του Π.Ν. λόγω των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο για τις οποίες σύμφωνα με όσα έχουν δεί το φως της δημοσιότητας αναμένεται η κλιμάκωση τους.

Σε κάθε περίπτωση οι αριθμοί απο τον λεπτομερή απολογισμό για το 2016 που δημοσιοποίησε το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ζαλίζουν.

Ο απολογισμός του Π.Ν. για το προσφυγικό το 2016

Στο πλαίσιο συμβολής στην αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών, η εμπλοκή του Πολεμικού Ναυτικού στις δομές φιλοξενίας έχει περιοριστεί κατά βάση στην Αττική λόγω της κύριας δραστηριοποίησης του Κλάδου σε αυτήν την περιφέρεια.

Συγκεκριμένα στο ΠΝ έχει ανατεθεί σε καθημερινή βάση ο συντονισμός, η σίτιση και η υγειονομική περίθαλψη 3.400 ατόμων στην περιοχή του Σκαραμαγκά καθώς και 325 ατόμων στην περιοχή του Λαυρίου.

Επιπροσθέτως σιτίζει σε καθημερινή βάση 1.990 άτομα στην περιοχή του Ελαιώνα, 1.200 άτομα στην περιοχή του Σχιστού, καθώς και 621 άτομα στην περιοχή του Λαυρίου.

Τέλος, επιμελείται σε καθημερινή βάση της υγειονομικής περίθαλψης 194 ατόμων στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα και 743 ατόμων στην περιοχή της Λέρου.

Επίσης, το ΠΝ συμμετέχει με εν πλω μονάδες του, στις επιχειρήσεις Έρευνας-Διάσωσης, με σκοπό τον εντοπισμό και τη διάσωση προσφύγων, οι οποίοι έχουν ναυαγήσει στην προσπάθειά τους να μεταβούν από τα παράλια της Μικράς Ασίας στα ελληνικά νησιά.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ