Πρώτος ο ΕΠΟΠ Επχίας Ανδ. Μαυρόπουλος σε μαραθώνιο στο Κοσσυφοπέδιο! – Σήκωσε ψηλά την ελληνική σημαία!

Περήφανος που σήκωσε την ελληνική σημαία ψηλά με τη νίκη του σε μαραθώνιο στο Κοσσυφοπέδιο ο ΕΠΟΠ Επχίας (ΤΘ) Ανδρέας Μαυρόπουλος.

«Ευλογία όταν μάχεσαι για την πατρίδα σου εκτός συνόρων και κατακτάς την 1η θέση σε έναν ιδιαίτερο και ξεχωριστό μαραθώνιο ανάμεσα σε τόσα κράτη. Ύψιστη τιμή και υπερηφάνεια όταν φορώντας την Ελληνική παραλλαγή σηκώνεις ψηλά την Ελληνική σημαία εκεί που πρέπει να είναι πάντα, εκεί που της αξίζει, πάνω από όλες τις άλλες!» Με τα λόγια αυτά περιγράφει ο ΕΠΟΠ Επχίας (ΤΘ) Ανδρέας Μαυρόπουλος, Πλήρωμα Άρματος 33ΕΜΑ τη νίκη του στο μαραθώνιο που διοργανώθηκε στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου 2020, για φιλανθρωπικό σκοπό στο Κοσσυφοπέδιο, όπου βρίσκεται η ΕΛΔΥΚΟ 3, στο Film City, στην βάση της KFOR στην Πρίστινα.

Ο Ανδρέας Μαυρόπουλος συμμετείχε στον μαραθώνιο – έτρεξε 18 φορές γύρω από την περίφραξη του στρατοπέδου σε μία φορά – και βγήκε πρώτος σηκώνοντας ψηλά την ελληνική σημαία, ενώ ήταν ο μόνος Έλληνας που συμμετείχε σε αυτή την κατηγορία.

Όπως μάθαμε υπήρχαν και άλλες κατηγορίες αγώνα π.χ. ημιμαραθώνιος, μαραθώνιος σε δύο ημιμαραθωνιους σε δύο μέρες, μαραθώνιος σε τρεις φορές ×14km σε δύο μέρες.

Εκείνος όμως επέλεξε το δύσκολο, γιατί όπως χαρακτηριστικά είπε «για αυτά είμαι…»

Ο αγώνας έγινε την Κυριακή το πρωί 27 Σεπτεμβρίου, και όπως ήταν αναμενόμενο είχε την υποστήριξη από τους συναδέλφους του, που ήταν μαζεμένοι σε ένα μαγαζί που περνούσε από μπροστά η διαδρομή και τον ενθάρρυναν.

Ο ΕΠΟΠ Επχίας (ΤΘ) Ανδρέας Μαυρόπουλος βγήκε πρώτος με διαφορά 25′ από τον δεύτερο και τερμάτισε με την Ελληνική σημαία και όπως λέει «ένιωσα το μέγιστο…. Δεν περιγράφεται!!!!»

Να σημειωθεί ότι ο αγώνας έγινε virtual δεν έτρεξαν ταυτόχρονα όλοι μαζί, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ