Πτήση σωτηρίας με C-27J σε Μύκονο, Κρήτη, Ρόδο

C-27J της Πολεμικής Αεροπορίας σάρωσε το Αιγαίο σε περιστατικά άκρως επείγοντα που χρειάζονταν μετάβαση στην Αθήνα άμεσα.
Για ακόμα μια φορά η Πολεμική Αεροπορία έκανε θαύματα με ένα σερί αεροδιακομιδών από νησιά του Αιγαίου στην Αθήνα.
Aεροσκαφος C-27J μετέφερε από την Μύκονο στο Ηράκλειο 36χρονη σε κύηση 26 εβδομάδων.
Από το Ηράκλειο Κρήτης μετέφερε 6χρονη με εγκαύματα στην Ελευσίνα/112ΠΜ ενώ είχε μεσολαβήσει στάση στην Ρόδο για να διακομισθεί και 10χρονο παιδί με λευχαιμία και ένα 2 μηνών αγοράκι με αφυδάτωση  επίσης στην Ελευσίνα/112ΠΜ.
Σημειώνεται πως λίγες ώρες νωρίτερα και πάλι αεροσκάφος του τύπου καθώς και ένα C-130 μετέφεραν από την Kερκυρα στα Ιωαννινα 1 ώρας κοριτσάκι με έντονη αναπνευστική δυσχέρεια και από την Mυτιληνη στην Ελευσίνα 5 ημερών αγοράκι με λοίμωξη /Συγγενη καρδιοπαθεια.

C-27J Spartan

To αεροσκάφος είναι δικινητήριο μεταγωγικό και εκτελεί αεροδιακομιδές, ανθρωπιστικές αποστολές και αποστολές αερομεταφορών, «ξεκουράζοντας» το στόλο των Ελληνικών C-130 Hercules.
Η Ελλάδα έχει προμηθευτεί οκτώ αεροπλάνα του τύπου, η παράδοση των οποίων ξεκίνησε το 2004. Τα αεροπλάνα έχουν ενταχθεί στην 354 Μοίρα «Πήγασος», η οποία είχε διακόψει το επιχειρησιακό της έργο στα τέλη της δεκαετίας του ’70.
Στην 354 MTM άνηκαν και τα θρυλικά Noratlas, τα οποία εκτέλεσαν την αποστολή «Νίκη» στην Κύπρο τον Ιούλιο του 1974.
Τα Ελληνικά C-27J Spartan φέρουν μονόχρωμη γκρι παραλλαγή.

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ