Πτώση Τ-2: Τι έλεγε μελέτη για το 2021

Το γιατί έπεσε το T-2 είναι κάτι που θα το βρούν οι εμπειρογνώμονες της Πολεμικής Αεροπορίας. Αυτό που είναι σίγουρο είναι πως οι Πτέραρχοι είχαν ζητήσει νέα αεροσκάφη.

Το 2011 – 2012 στην ΔΑΕ έγινε μια σύσκεψη για τα εκπαιδευτικά αεροσκάφη. Ο κύριος λόγος ήταν το μεγάλο κόστος συντήρησης των Τ-2 και των Τ-41 και φυσικά η μεγάλη ηλικία των αεροσκαφών, ανεξάρτητα από το κόστος, που έβαζε επιτακτικά θέμα ανανέωσης τους.

Όπως έχει αναφέρει το ArmyNow.Net στον «συναγερμό» είχαν συμβάλει και περιστατικά με τα αεροσκάφη που θα μπορούσαν να έχουν κακή εξέλιξη.

24ώρα ολόκληρα ξοδεύτηκαν με Στελέχη της Π.Α. να αναλύουν κάθε παράμετρο (μέχρι και τιμές από δημοσιεύματα στο ίντερνετ με τις οποίες άλλες χώρες προμηθεύτηκαν αεροσκάφη είχαν βρεί)  και να φτιάχνουν μελέτες επί μελετών ώσπου κατέληξαν σε μια μελέτη η οποία βήμα – βήμα εξηγούσε πως από το 2012 ως το 2021 η Πολεμική Αεροπορία θα αλλαζε τα εκπαιδευτικά της αεροσκάφη χωρίς να επηρεαστεί το εκπαιδευτικό της έργο.

Η μελέτη αυτή όπως φαίνεται έμεινε στα συρτάρια σε ότι αφορά τα T-2.

Σε ότι αφορά τα T-41 o διαγωνισμός μια βγαίνει και μια ακυρώνεται κανα – δυο χρόνια τώρα και ελάχιστοι στην Π.Α. βλέπουν λύση μέχρι το 2021.

Το ArmyNow.net έχει αναφερθεί εκτενώς στο θέμα.

Σήμερα ξανανοίγει το θέμα με τα Τ-2. Είναι ουτοπία να πιστέψει κανείς πως αυτή η κυβέρνηση, η οποία όταν μοίραζε δισεκατομύρια στους Αμερικάνους δεν σκέφτηκε να ανοίξει και αυτό το θέμα του εκπαιδευτικού αεροσκάφους, θα το λύσει κάπως.

Στο ΓΕΑ είναι προφανές πως έβλεπαν που πάει το πράγμα για αυτό και η Ηγεσία της Π.Α. από καιρό προσπαθεί να «ανταλλάξει» εκπαίδευση με κάποια άλλη συμμαχική χώρα παράλληλα με την δημιουργία εκπαιδευτικού κέντρου στην Καλαμάτα με το βάρος να πέφτει στα Τ-6.

Ασπιρίνες; Ίσως αλλά προφανώς άλλη λύση στο …ορατό μέλλον δεν φαίνεται να υπάρχει.

Τα εκπαιδευτικά της Πολεμικής Αεροπορίας

Τ-41: Η Ελληνική ΠΑ προμηθεύτηκε το Τ-41 το 1969. Συνεχίζει να υπηρετεί ως αεροσκάφος αρχικής εκπαίδευσης της Σχολής Ικάρων, έχοντας συμπληρώσει πάνω από 200.000 ώρες πτήσης. Παρά το μικρό κόστος είναι αδύνατο εδώ και 2 χρόνια να αντικατασταθούν με νέα αεροπλάνα με την συντήρηση τους να είναι πανάκριβη.


Το ArmyNow.Net έχει αναφερθεί στο θέμα: Εκπαιδευτικά αεροσκάφη – Πολεμική Αεροπορία: Πλησιάζει η επιλογή τους

Εκπαιδευτικό αεροσκάφος: «Σηκώθηκε» στην δημόσια διαβούλευση

Νεα εμπλοκή στην Πολεμική Αεροπορία με το εκπαιδευτικό αεροσκάφος!

Εκπαιδευτικό αεροσκάφος : «Κόπηκαν» όλοι

Ματαιώθηκε, ξανά, το εκπαιδευτικό αεροσκάφος της Π.Α.


Τ-6Α ΤΕΧΑΝ ΙΙ: Το πρώτο Τ-6Α παραδόθηκε στην Πολεμική Αεροπορία τον Ιούλιο του 2000 και από τότε ανέλαβε μεγάλο μέρος του εκπαιδευτικού έργου της.

Τ-2Ε BUCKEYE: Υπηρετεί από το 1976, μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 3500 lb οπλισμού σε 6 πτερυγικούς φορείς συμπεριλαμβανομένων και ατρακτιδίων πολυβόλων και ρουκετών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ