«Πυρ ομαδόν» από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ για 251ΓΝΑ και Στρατιωτικά Νοσοκομεία

251 ΓΝΑ

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ με ανακοινώσεις των Τομέων Εθνικής Άμυνας κατακεραυνώνουν την κυβέρνηση για το πως χρησιμοποιούν τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία στην αντιμετώπιση της πανδημίας και την κατηγορούν για εγκληματική αδιαφορία και αμέλεια αφού επί ένα χρόνο δεν έκανε απολύτως τίποτα.

Ειδικότερα σε δήλωση του Γιώργου Τσίπρα, Αναπληρωτή Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία επισημαίνεται:

«Η ασύνταχτη άμεση διάθεση στις 18 Μαρτίου του 251 ΓΝΑ νοσοκομείου της Αεροπορίας στο ΕΣΥ για μη covid ασθενείς, με ταυτόχρονη επιβάρυνση των λοιπών νοσοκομείων των Ενόπλων Δυνάμεων, κατέδειξε για άλλη μια φορά την εγκληματική αμέλεια της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

Στο πρώτο κύμα της πανδημίας είχε διατεθεί το ΝΙΜΤΣ. Ακολούθησε η αποψίλωση κυριολεκτικά όλων των στρατιωτικών νοσοκομείων από ιατρούς και νοσηλευτές προκειμένου να επανδρώσουν τα εμβολιαστικά κέντρα. Χθες έγινε μερική ανάκλησή τους στα νοσοκομεία για αντιμετώπιση της νέας κατάστασης. Ανοίγουν δηλαδή νέες τρύπες για να κλείσουν παλιές. Φοβερός σχεδιασμός και πρόνοια!

Είχαν ένα χρόνο για προετοιμασία του ΕΣΥ και των στρατιωτικών νοσοκομείων και δεν έκαναν τίποτα. Καμία πρόσληψη υγειονομικών. Μόλις προχθές ο ΓΓ του ΥΠΕΘΑ κ Οικονόμου ανακοίνωσε την πρόσληψη 138 μόνιμων πολιτικών υπαλλήλων, μεταξύ αυτών 59 για κάλυψη υγειονομικών αναγκών των νοσοκομείων και των τριών Γενικών Επιτελείων. Υπενθυμίζω ότι υπάρχει και αριθμός ιδιωτών συμβασιούχων υγειονομικών στα νοσοκομεία των Ενόπλων Δυνάμεων, για τους οποίους είναι άγνωστο αν υπάρχει κάποια πρόβλεψη».

ΚΙΝΑΛ: Πρόκληση η ένταξη μόνο του 251ΓΝΑ στην αντιμετώπιση της πανδημίας – Επιστράτευση τώρα όλων των ιδιωτικών και Στρατιωτικών Νοσοκομείων

Σε ανακοίνωση που υπογράφει ο Αντιπτέραρχος (Ι) εα Θωμάς Χατζηαθανασίου Γραμματέας Τομέα Άμυνας Κινήματος Αλλαγής σημειώνεται:

Η κυβέρνηση διαθέτει το 251ΓΝΑ στο Εθνικό Σύστημα Υγεία για nonCovid περιστατικά και, μεταξύ άλλων, άμεση διακομιδή των νοσηλευόμενων ασθενών του στο 401ΓΣΝΑ μέχρι πλήρωσης των κλινών του.

Η κατάσταση της πανδημίας έχει χτυπήσει κόκκινο και η κυβέρνηση αδυνατεί να δώσει λύσεις. Η κυβέρνηση άφησε στην τύχη του το ΕΣΥ, χωρίς σχέδιο και προετοιμασία για την ενίσχυσή του και την ενίσχυση του δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Όταν έπρεπε να ασχοληθεί προκειμένου να στηρίξει το ΕΣΥ, να ανοίξει Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, να κάνει έγκαιρα προσλήψεις του απαιτούμενου προσωπικού για τη λειτουργία των ΜΕΘ, πετούσε χαρταετό

Παρά τις φωνές του Κινήματος Αλλαγής, η κυβέρνηση δεν προχώρησε σε ορθό αρχικό σχεδιασμό και δεν ενέταξε εξ αρχής το σύνολο των στρατιωτικών και ιδιωτικών νοσοκομείων στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Και τρέχει τώρα ασθμαίνοντας να καλύψει τα κενά της … και με λάθος τρόπο.

Βεβαίως, οι ΕΔ είναι παρούσες να συνδράμουν στο έργο της Πολιτείας στην καταπολέμηση της πανδημίας, ωστόσο αποτελεί πρόκληση η μη συμμετοχή των μεγάλων ιδιωτικών νοσοκομειακών μονάδων, που διαθέτουν τα απαιτούμενα μέσα. Γιατί η κυβέρνηση δεν εμπλέκει και τις ιδιωτικές κλινικές; Τι άλλο περιμένει για να το τολμήσει;

Η μη ορθή και δίκαιη ποσόστωση κατανομής κλινών-ασθενών σε όλα τα στρατιωτικά και ιδιωτικά νοσοκομεία, με άμεση εμπλοκή του μοναδικού νοσοκομείου της ΠΑ, το μόνο πανελλαδικά με δυνατότητες αεροπορικής ιατρικής, στην ενίσχυση του ΕΣΥ, δεν αποτελεί ενδεδειγμένο μέτρο επίλυσης του προβλήματος, πέραν σαφώς κάθε νόμιμης διαδικασίας.

Καλείται το 251ΓΝΑ και τα στελέχη της ΠΑ να καλύψουν τις έκτακτες ανάγκες σε υγειονομική περίθαλψη για τις οποίες η κυβέρνηση ευθύνεται και το προηγούμενο διάστημα το άφησε στην τύχη του, επιτρέποντας τρίτους να μην εξοφλούν τις εκατοντάδων εκατομμυρίων οφειλές τους προς αυτό. Κι έρχεται τώρα να του αναθέσει την κάλυψη των λαθών της.

Το Κίνημα Αλλαγής στηρίζει την Ελληνική κοινωνία στα προβλήματά της και μάλιστα σε θέματα υγειονομικής και νοσοκομειακής περίθαλψης, ενώ επιμένει ότι απαιτείται συνεισφορά όλων, εκτιμώντας ότι η πανδημία θα έχει μεγάλη και απρόβλεπτη διάρκεια και συνεπώς θα πρέπει να προληφθούν οι επικείμενες αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Εδώ που μας έφτασε η κυβέρνηση, απαιτείται, πυροσβεστικά, η επιστράτευση όλων των στρατιωτικών και ιδιωτικών νοσοκομείων με την απαιτούμενη ποσόστωση ανάλογα με τις δυνατότητες εκάστου νοσοκομείου και στο πλαίσιο των υποχρεώσεών του.

Ακούει η κυβέρνηση ή για άλλη μία φορά σφυρίζει αδιάφορα;

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ