Πυρκαγιές: Τι κάνει το υπουργείο Άμυνας για τους συγγενείς θανόντων;

Το υπουργείο Άμυνας, ανέλαβε δράση για τους συγγενείς θανόντων στις καταστροφικές πυρκαγιές που συγκλόνισαν την χώρα πριν δέκα χρόνια το 2007.

Οι πυρκαγιές που έχουν κατακάψει την χώρα μας έχουν αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια τους και μια σειρά απο προβλήματα σε όλη την Ελλάδα. Φυσικά τα προβλήματα αυτά μεγεθύνονται σε όσους επλήγησαν προσωπικά ή οικογενειακά απο τις καταστροφικές φωτιές.

Δεν είναι μόνο οι τεράστιες πυρκαγιές του 1995 που είναι μέχρι και σήμερα ένα μυστήριο και για τις οποίες όπως έχει γράψει το ArmyNow.net ο δήμος Πεντέλης ζητά αποζημίωση  απο την Τουρκία ύψους 50.000.000 ευρώ γιατί «φέρονται να προκλήθηκαν σύμφωνα με την δήλωση του πρωθυπουργού της Τουρκίας κ. Μ. Γιλμάζ από Τούρκους πράκτορες» όπως λέει ο δήμος.

Δείτε και:Πυρκαγιές: Ποιος δήμος καθίζει την Τουρκία στο σκαμνί;

Ακόμα περισσότερο καταστροφικές ήταν οι πυρκαγιές που έγιναν το 2007. Ήταν το καλοκαίρι που η Πελοπόνησσος κατακάηκε, δημοσιογραφικές αναφορές μιλούν συνολικά για απώλειες 63 ανθρώπων, καταστροφές πολλών εκατοντάδων σπιτιών που άφησαν χιλιάδες άστεγους. Την ίδια χρονιά κάηκε και η Πάρνηθα, η Πεντέλη, ο Υμηττός, η Βοιωτία,η Φθιώτιδα…

Στην μεγάλη περιοχή στα Στύρα Ευβοίας συνετρίβη και Canadair της Πολεμικής Αεροπορίας με αποτέλεσμα την απώλεια δυο αεροπόρων του Επισμηναγού (Ι) Δημητρίου Στοϊλίδη και του Επισμηναγού (Ι) Ιωάννη Χατζούδη.

Ο τότε πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής είχε μάλιστα αναγκαστεί να κηρύξει την χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και να ανακοινώσει απο τηλεοράσεως άμεσα μέτρα ανακούφισης για τους πληγέντες.

Αυτές τις ημέρες οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Καμμένος και Όλγα Γεροβασίλη αντίστοιχα, με απόφαση τους η οποία εκδόθηκε σύμφωνα με τα άρθρα 16 και 17 του ν. 3528/2007 της κυβέρνησης Καραμανλή όπως ισχύει ώς σήμερα και σε συνδυασμό με  τις διατάξεις του ν. 3624 επίσης του 2007, προχώρησαν στον διορισμό δυο συγγενών θανόντων εξαιτίας των καταστρεπτικών πυρκαγιών του έτους 2007, ως δόκιμων υπάλληλων σε κενές οργανικές θέσεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με εισαγωγικό βαθμό Δ΄ και πρώτο μισθολογικό κλιμάκιο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ