Χλευάζοντας τον αγιασμό……

ΤΕΛΕΤΗ ΑΦΙΞΗΣ RAFALE ΑΓΙΑΣΜΟΣ

Του Κωνσταντίνου Τριανταφυλλάκη , πτυχιούχου Παντείου, κάτοχου μεταπτυχιακού τίτλου  στις οικονομικές και πολιτικές επιστήμες και διδακτορικού στις Διεθνείς Σχέσεις *

 

Βγήκαν κάποιοι…προοδευτικοί να χλευάσουν τον αγιασμό κατά την τελετή παραλαβής των Rafale…

Τίποτα δεν μ΄ εξοργίζει περισσότερο όταν ειρωνεύεσαι το δικαίωμα του άλλου να πιστεύει σ’  όποιον Θεό θέλει.

Είχα την τύχη μεγαλώνοντας στο Διδυμότειχο, δίπλα στο τέμενος του Βαγιαζήτ, να έχω λύσει από μικρός αυτά τα θέματα.

Στη Νέα Υόρκη είχα και διατηρώ ακόμα φιλίες με ανθρώπους από όλα τα μεγάλα δόγματα. Αλλοι είναι θρησκόληπτοι και άλλοι απλώς ανεκτικοί…

Ομως, ποτέ δεν πέρασε απ’ το μυαλό μου να ειρωνευτώ την πίστη κάποιου γιατί είναι μια υπόθεση καθαρά προσωπική. Και ως τέτοια απολύτως σεβαστή.

Ο καθένας από εμάς, μπορεί να αντλεί δύναμη απ’  όπου εκείνος αισθάνεται την ανάγκη…

Θυμάμαι ένα βράδυ, εργαζόμουν στο ΝΤΥΝΑΝ τότε, βλέπω ένα φίλο μου γιατρό στο μικρό εκκλησάκι που είναι στην είσοδο των επειγόντων. Ηξερα οτι είχε ένα εξαιρετικά δύσκολο χειρουργείο. Τον ρώτησα την άλλη μέρα, τι έκανε στο εκκλησάκι, μου απάντησε με τη μεγαλύτερη άνεση του κόσμου, “καμιά φορά χειρουργεί και ο θεός μαζί μας…”

ΑΓΙΑΣΜΟΣ RAFALE

Μια φορά είχα πάει με μια αποστολή στην 111 Πτέρυγα Μάχης στη Νέα Αγχίαλο, η οποία έχει ως έμβλημα το  “Ανδρείας εθέλομεν κινδυνεύειν” και  συζητούσαμε με μια ομάδα Ιπταμένων. Αίφνης χτυπάει συναγερμός, πετάχθηκαν σαν ελατήρια και μας άφησαν σύξυλους γιατί έπρεπε να φύγουν για μια αναχαίτιση.

Δεν θα πέρασε ούτε ένα λεπτό και ένας εξ αυτών επέστρεψε τρέχοντας γιατί άφησε  στο τραπέζι ένα πορτοφόλι όπου είχε μια εικόνα των αρχαγγέλων Γαβριήλ και Μιχαήλ. Φίλησε, την εικόνα, την έβαλε σε μια εσωτερική τσέπη λίγο από το μέρος της καρδιάς και έφυγε σφαίρα.

Οταν περίπου μετά από δυο ώρες επέστρεψαν, τον τράβηξα παράμερα και τον ρώτησα, αν είναι θρήσκος. “Οποιος πετάει και σου πεί οτι δεν πιστεύει στο Θεό, να ξέρεις οτι δεν σου λέει την αλήθεια!”

Για αυτούς έγινε ο αγιασμός, όχι για εμάς που βλέπουμε από την άνεση του καναπέ μας…

 


Περισσότερα άρθρα από τον Κωνσταντίνο Τριανταφυλλάκη:

ΑΠΟΨΕΙΣ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ


 

*Ανάρτηση στο facebook

armynow.gr google news

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. Κυριε Τριανταφυλλάκη ημουν και ‘γω 8 χρόνια στην 111 ΠΜ/341 Μ και καμμιά 25αρια στα ελικόπτερα ερευνας διάσωσης και ΕΚΑΒ
  Ουδέποτε χλεύασα τον αγιασμό
  (Αν και δεν πήγαίνα ποτέ) ή την πίστη κανενός
  Πιστεύω ότι έκανα εξ ίσου καλά την δουλειά μου με τους άλλους συναδέλφους (εξ άλλου όλοι παίζαμε τη ζωή μας κορώνα γράμματα καθημερινά)
  Εκανα πάντα ότι αποστολή μου ζητήθηκε χωρίς προσευχές και εικονίτσες .
  Πιστευώ οτι δεν είχε καμία δουλειά ο παπάς με τον αγιασμό στην παραλαβή των α/φων.
  Επισης απο εμπειρία (πολύ άσχημη) ποτέ δεν θα ήθελα συγκυβερνήτη ή Νο 2 σε σχηματισμό άνθρωπο που βασίζει την επιτυχή εκβαση της αποστολής του σε αγίους και αγγέλους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ