Ρήγας: Εκτός πραγματικότητας ο θόρυβος για τα κονδύλια του ΥΠΕΘΑ για προσφυγικό

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ ΑΝΥΕΘΑ

Προσφυγικό, συντάξεις αλλά και αξιωματική αντιπολίτευση βρέθηκαν στο επίκεντρο ραδιοφωνικής συνέντευξης του ΑΝΥΕΘΑ Π.Ρήγα στο ρ/φ σταθμό ALPHA 989

 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018, στο ρ/φ σταθμό ALPHA 989 και στους δημοσιογράφους Δήμο Βερύκιο και Σπύρο Λάμπρου, μεταξύ άλλων ανέφερε:

Για τη στάση της ΝΔ:

Σε μία δημοκρατία είναι απαραίτητη μια ισχυρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση. Η ΝΔ όχι μόνο δεν είναι σοβαρή, αλλά πολλές φορές είναι και αντικοινωνική η στάση της. Εδώ και πάρα πολύ καιρό δεν σταματά να ζητά εκλογές. Έφτασαν στο σημείο να εκλιπαρούν την κυρία Μέρκελ να μην υποχωρήσει στις διεκδικήσεις της ελληνικής κυβέρνησης, διεκδικήσεις υπέρ του κοινωνικού συνόλου. Δεν αντέχουν, δεν μπορούν να δεχθούν ότι στη χώρα υπάρχει μια κυβέρνηση η οποία κατάφερε – αυτοί οι περίεργοι αριστεροί- να βγάλει τη χώρα από το μνημόνιο και την επιτροπεία. Σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση θυμήθηκε, υποτίθεται, το κοινωνικό της πρόσωπο, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε μάλιστα χθες τον χώρο φιλοξενίας προσφύγων στη Σάμο. Να θυμηθούμε όμως ποια είναι η ακροδεξιά αντίληψη της ΝΔ απέναντι στους μετανάστες; Να θυμηθούμε ότι συμπλέουν με τον Όρμπαν και τους πιο σκληρούς στην Ευρώπη σε σχέση με το μεταναστευτικό; Να θυμηθούμε τη μικροπολιτική στάση τους στα εθνικά θέματα και αυτά που έλεγαν την περίοδο που οι δύο στρατιωτικοί μας ήταν στην Τουρκία; Η ΝΔ λειτουργεί τυχοδιωκτικά απέναντι στην ελληνική κοινωνία, χωρίς κανένα σεβασμό απέναντι στις θυσίες του ελληνικού λαού όλα αυτά τα χρόνια.

Για το θέμα της εκπροσώπου της ΝΔ Μαρίας Σπυράκη:

Η κυρία Σπυράκη ισχυρίζεται ότι έπεσε τυχαία πάνω στον κύριο Ζάεφ και ήπιαν έναν καφέ. Δεν είναι κακό, ωστόσο το ερώτημα είναι γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση κινείτο εν κρυπτώ, την ίδια στιγμή που κατηγορούσε εμάς που κάναμε ανοιχτά όλες τις συναντήσεις. Γιατί δεν μας ενημέρωσαν ή και γιατί δεν υπήρξε μια συνεννόηση μαζί μας;

Για το προσφυγικό:

Υπάρχει μια συμφωνία μεταξύ ΕΕ – Τουρκίας που προσπαθούμε να την κρατήσουμε και να υλοποιηθεί με τις όποιες δυσκολίες έχει. Κατά τη γνώμη μου η συμφωνία έχει βοηθήσει ως ένα βαθμό. Έχουμε μια Ευρώπη που κρατά τα σύνορά της κλειστά και έχει αφήσει το θέμα αποκλειστικά στις χώρες πρώτης υποδοχής, αυτή είναι η αντίληψή της. Εάν θέλουμε κάποια στιγμή να δοθεί μια ουσιαστική λύση είναι απολύτως απαραίτητη μια διαφορετική προσέγγιση σε όλα τα θέματα σε σχέση με το προσφυγικό, το είπε και ο πρωθυπουργός στον ΟΗΕ.

Σε ό,τι αφορά τα χρήματα: Καταρχήν το 1,6 δις ευρώ δεν είναι ποσό το οποίο έχει ήδη εκταμιευτεί, αφορά κάλυψη αναγκών μέχρι το 2021. Ειδικά τα κονδύλια που αφορούν το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αποτελούν ένα μικρό ποσοστό του συνολικού ποσού και η διαχείρισή τους έχει γίνει σύμφωνα με όλες τις απαιτούμενες ενέργειες. Όλα τα στοιχεία είναι αναρτημένα στη Διαύγεια και έχουν γίνει όλοι οι έλεγχοι που απαιτούνται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι οποίοι είναι μάλιστα πάρα πολύ σκληροί. Είναι χαρακτηριστικό ότι, σε ορισμένες περιπτώσεις, ενώ προκύπτει η ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών, η αυστηρότητα των κανόνων μας δυσκολεύει. Τόσο από το υπουργείο μας, όσο και από το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής έχουν δοθεί αναλυτικά στοιχεία, το ίδιο θα γίνει σύντομα και από την αρμόδια Αρχή του υπουργείου Οικονομικών που διαχειρίζεται τα ΕΣΠΑ. Όλος αυτός ο θόρυβος από την αντιπολίτευση δεν βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, απολύτως όχι.

Για συντάξεις:

Μέχρι τώρα ό,τι έχουμε δεσμευτεί έχει γίνει πράξη. Ήταν μια δύσκολη συμφωνία, με το πιστόλι στον κρόταφο εκείνη την περίοδο. Κάναμε όμως μια τεράστια προσπάθεια και καταφέραμε να βάλουμε τη χώρα σε μια νέα εποχή. Σχετικά με τις συντάξεις, δεν χρειάζεται να περικοπούν. Όλο και περισσότεροι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αναγνωρίζουν ότι δεν πρόκειται για διαρθρωτικό, αλλά για δημοσιονομικό μέτρο. Στην νέα αναπτυξιακή πορεία της χώρας πρέπει να είναι όλοι συμμέτοχοι. Μπορεί ο κόσμος να έχει τις αμφιβολίες και τις αγωνίες του και καλά κάνει, αποδέχεται όμως κάθε στιγμή τα όσα κάνουμε.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ