Ρήγας για άρθρο Σημίτη: «Προβληματικό για τα εθνικά μας συμφέροντα»

Νέα σφοδρή επίθεση στην πρόσφατη παρέμβαση του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη εξαπέλυσε ο ΑΝΥΕΘΑ Π. Ρήγας χαρακτηρίζοντας το άρθρο «προβληματικό»
 
 
 
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Ρήγας, σήμερα Τρίτη 11 Ιουνίου 2019, στη διάρκεια συζήτησης στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN TV ανάμεσα στα άλλα ανέφερε:
Αν υπάρχει ανησυχία για ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο:
Δεν χρειάζεται να υπάρχει καμία ανησυχία στον ελληνικό λαό. Η Τουρκία το τελευταίο διάστημα, αλλά και διαχρονικά, έχει διαμορφώσει ένα τοπίο το οποίο είναι επιθετικό. Εμείς έχουμε διαμορφώσει ένα τοπίο στην ευρύτερη περιοχή -μια πολύ δύσκολη περιοχή- που συμβάλλει στην ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή και την ειρηνική επίλυση των προβλημάτων. Έχουμε καταφέρει, παρά τα αντιμαχόμενα συμφέροντα που υπάρχουν, να έχουμε μια καλή συνεννόηση. Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα υπερασπίσουν την ακεραιότητα της χώρας και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.
Ο κ. Σημίτης στη δημόσια παρέμβασή του άφησε υπονοούμενα, δείχνει μια στάση εκχώρησης πραγμάτων. Θα συνιστούσα λοιπόν κάποιος που είναι συνυπεύθυνος της οικονομικής κρίσης και ταυτόχρονα ο εκ του θεσμικού του ρόλου πρωταγωνιστής της περιόδου των Ιμίων να είναι πάρα πολύ προσεκτικός και να αναστοχάζεται το τί έχει κάνει και πώς διαμόρφωσε ορισμένα πράγματα. Αυτό το κείμενο ήταν προβληματικό ως προς τα εθνικά μας συμφέροντα.
Για την ομιλία του Α.Τσίπρα:
Αυτή η κυβέρνηση παρέλαβε τη χώρα σε συνθήκες καταστροφής και πτώχευσης. Φτάσαμε σε μια πολύ δύσκολη συμφωνία η οποία ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 2018, οπότε βγήκαμε από τα μνημόνια και περάσαμε σε ένα βαθμό ελευθερίας. Αποδείξαμε όλη αυτή την περίοδο ότι το σκληρό μείγμα το οποίο μας είχε επιβληθεί τα προηγούμενα χρόνια ήταν, πολύ επιεικώς, ατυχές. Μέσα λοιπόν στον δημοσιονομικό χώρο που κατακτήσαμε, η κυβέρνηση επέλεξε, με βάση τα οικονομικά στοιχεία που επιβεβαιώθηκαν, τον χρόνο για να προχωρήσει στη νομοθέτηση ορισμένων θετικών μέτρων, όπως για τις συντάξεις, το αφορολόγητο, συν τα επιπλέον μέτρα που αφορούν την κοινωνία. Δεν πρόκειται για παροχές, αλλά για επιστροφή του υπερπλεονάσματος. Την προηγούμενη περίοδο δεν είχαμε τα χρήματα για να το κάνουμε. Εμείς δεν επιλέξαμε τον περιορισμό του κοινωνικού κράτους, άλλοι έκαναν την περίοδο 2010-2014 τέτοιες επιλογές, με καταστροφικά για την κοινωνία αποτελέσματα. Αποτελεί βασικό μας στόχο η μη διεύρυνση των ανισοτήτων, καθώς σε αντίθετη περίπτωση η χώρα έχει σοβαρά προβλήματα στην αναπτυξιακή της πορεία, γεγονός που δεν καταλαβαίνει η ΝΔ.
Ο Πρωθυπουργός παρουσίασε χθες ένα πρόγραμμα πλήρως κοστολογημένο, που μεριμνά για όλους και όχι για τους λίγους και τους ημέτερους. Ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει 12 εμβληματικές δεσμεύσεις για υλοποίηση, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα από την επομένη κιόλας των εθνικών εκλογών και το οποίο, για πρώτη φορά μετά από μια δεκαετία, καλείται να αξιολογήσει και να εγκρίνει ο ελληνικός λαός και μόνο αυτός, χωρίς να περιμένει την έγκριση της τρόικας.
Είναι πολύ σημαντικό η σταθερή πορεία της τελευταίας τετραετίας να συνεχιστεί, οι κατακτήσεις του ελληνικού λαού να μην αμφισβητηθούν και η χώρα να μην ξαναπεράσει στα χέρια εκείνων που την οδήγησαν στη χρεοκοπία.
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ