S-400 στην Τουρκία: Η Ρωσία ολοκλήρωσε εμπρόθεσμα την παράδοση τους

S-400

H Ρωσία ολοκλήρωσε τις παραδόσεις των S-400 στην Τουρκία δήλωσε ο γενικός διευθυντής της ρωσικής κρατικής εταιρείας εξαγωγών οπλικών συστημάτων Rosoboronexport Αλεξάντρ Μιχέγεφ

Όπως, επισήμανε, όλα τα τμήματα των συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας εστάλησαν εμπρόθεσμα παρά τις κυρώσεις.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ είχε δηλώσει χθες ότι τα συστήματα S-400 θα έχουν τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα έως την άνοιξη του 2020.

Ο Μιχέγεφ δήωλσε επίσης ότι η Rosoboronexport δημιούργησε και εγκαινίασε τον πρώτο στο κόσμο μικτή επιχείρηση παραγωγής αυτομάτων όπλων «Καλάσνικοφ» στην Ινδία.

Μόσχα: Δεν επαρκεί ο χρόνος για να καταλήξουμε σε μια νέα Συμφωνία START για τον έλεγχο των εξοπλισμών

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για να εκπονηθεί μια νέα συμφωνία που θα αντικαταστήσει την ισχύουσα συμφωνία START για τον έλεγχο των εξοπλισμών, πριν αυτή λήξει εντός του 2021. Την δήλωση αυτή έκανε σήμερα ο αναπληρωτής διευθυντής της αρμόδιας Διεύθυνσης του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών για ζητήματα μη διάδοσης και ελέγχου των εξοπλισμών Βλαντίμιρ Λεόντιεφ κατά την διάρκεια συζήτησης που έγινε στη λέσχη Valdai για τα μέλλον των στρατηγικών εξοπλισμών στο τρίγωνο ΗΠΑ-Ρωσία-Κίνα».

«Η κατάσταση σε σχέση με τις προοπτικές της συμφωνίας START είναι περίπλοκη και ακατανόητη. Είναι ήδη προφανές ότι στο χρονικό διάστημα που απομένει (η ισχύς της Συμφωνίας λήγει στις 5 Δεκεμβρίου 2021) δεν θα μπορέσουμε να επεξεργαστούμε ένα πλήρες κείμενο συμφωνίας που να την αντικαταστήσει», δήλωσε ο Λεόντιεφ.

«Οι διαπραγματεύσεις για τη START διεξάγονταν επί έναν χρόνο. Και αυτό επειδή η Συμφωνία δεν είναι σχετικά περίπλοκη, αλλά συνιστά μια απλουστευμένη εκδοχή της προηγούμενης συμφωνίας» δήλωσε ο Λεόντιεφ, προσθέτοντας ότι «σ’ αυτήν δεν υπάρχουν κάποια ουσιαστικά νέα στοιχεία. Την ίδια στιγμή, όπως τώρα, εγείρονται ζητήματα, τα οποία απαιτούν μια πολύ σοβαρή προκαταρκτική επεξεργασία σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων».

Η Συμφωνία START τέθηκε σε ισχύ το 2011 με διάρκεια εννέα ετών, εφόσον δεν υπάρξει νέα συμφωνία έως το 2021. Επίσης μπορεί να παραταθεί όχι για διάστημα μεγαλύτερο των πέντε ετών (έως το 2026) κατόπιν αμοιβαίας συμφωνίας των μερών.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ