Σαμοθράκη: Τα ΣΟΑ είναι “πονεμένη ιστορία”! Τι συμβαίνει;

Μια “πονεμένη” ιστορία φαίνεται ότι είναι τα ΣΟΑ στη Σαμοθράκη, όπως μας πληροφορεί το κοινό μας. Μήπως είναι επανάληψη του 2005 ή του Στρατοπέδου Παύλος Μελάς;


 

Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

Αμέσως μετά την δημοσίευση της είδησης για πιθανή ανέγερση ΣΟΑ στη Σαμοθράκη σε χώρο που αναζητούν ο δήμαρχος και ο υπουργός Άμυνας, τα τηλέφωνα πήραν φωτιά!

Κάποιοι θυμήθηκαν την ανάλογη ιστορία που είχε “παιχτεί” το 2005 και πιθανολογούν ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται. Ο δήμαρχος Σαμοθράκης το 2005 βρισκόταν σε συζητήσεις με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προκειμένου να ανεγερθούν στρατιωτικά οικήματα σε χώρο που βρίσκεται δίπλα από την Λέσχη Αξιωματικών.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σαμοθράκη: Καμμένος και δήμαρχος ψάχνουν χώρο για ΣΟΑ


 

Ωστόσο πληροφορούμαστε ότι είναι τόσο μπλεγμένα τα προβλήματα κυριότητας, ώστε τελικά δεν συνέφερε να αξιοποιηθεί το προταθέν από το Δήμο Σαμοθράκης οικόπεδο και βρέθηκε χώρος εντός του στρατοπέδου για να χτίσουν δυο πολυκατοικίες.

Στον χώρο που υπάρχει εντός του στρατοπέδου, είναι δυνατόν να χτιστούν και άλλες επισημαίνουν.

Παράλληλα εκφράζουν επιφυλάξεις μην τυχόν επαναληφθεί και στη Σαμοθράκη η περίπτωση του στρατοπέδου “Παύλου Μελά”. Να παραχωρηθεί κάποιος χώρος και να λάβουν κάποια οικήματα σε αντάλλαγμα, τα οποία όμως δεν είναι σε καλή κατάσταση.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στρατόπεδο Παύλου Μελά: Κεραυνοί Δαβάκη για τη σύμβαση!

Στρατόπεδο Παύλου Μελά: Να αντιδρούν ή να μην αντιδρούν οι απόστρατοι;


 

Θα ήταν καλό να είναι επιφυλακτικοί στις συζητήσεις οι αρμόδιοι του ΥΠΕΘΑ και να “σκαλίσουν” λίγο την ιστορία με τις παλαιότερες προσφορές από τον Δήμο Σαμοθράκης.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ