Σαν σήμερα ο Αργυρόπουλος βάζει σε Α/Φ τον Βενιζέλο

Σαν σήμερα το 1912 ο πρώτος Έλληνας αεροπόρος Εμμανουήλ Αργυρόπουλος πραγματοποίησε με ιδιόκτητο αεροσκάφος τύπου Nieuport IV.G. 50 ίππων την πρώτη του πτήση διάρκειας 16 λεπτών, στην Αθήνα, στην περιοχή του Ρουφ.

Ο ατρόμητος Αργυρόπουλος διέγραψε κύκλους σε ύψος 300 περίπου μέτρων και προσγειώθηκε ομαλά ύστερα από πτήση 16 λεπτών.

Αμέσως μετά ακολούθησε και δεύτερη πτήση με επιβάτη τον πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο, ο οποίος μετά την προσγείωση βάπτισε το αεροπλάνο ‘ Αλκυών’.

Επίσης σαν σήμερα στις 08/2/1941

Επτά αεροπλάνα Gloster Gladiator της 21ης Μοίρας Διώξεως της Ελληνικής Βασιλικής Αεροπορίας, καθώς και οκτώ P.Z.L. P.24 των Μοιρών 22η και 23η, απογειώνονται από τα αεροδρόμια Κατσικά Ιωαννίνων και Παραμυθιάς με αποστολή την κάλυψη της οδού Πετρανίου-Κλεισούρας και Κλεισούρας-Χάνι Μπαλαμπάνι.

Κατά τη διάρκεια της πτήσης επιτίθενται σε τρεις σχηματισμούς ιταλικών βομβαρδιστικών με αποτέλεσμα να πληγούν σοβαρά δύο εχθρικά αεροπλάνα, το ένα από τα οποία καταστρέφεται λόγω αναγκαστικής προσγείωσης.

Η ομαδική επίθεση των Ελληνικών Μοιρών τρέπει σε φυγή τους εχθρικούς σχηματισμούς, ενώ ένα ακόμη αεροσκάφος πλήττεται από αντιαεροπορικό πυροβόλο. Επίσης επτά αεροσκάφη των Ελληνικών Μοιρών Βομβαρδισμού προσβάλλουν επιτυχώς ιταλικές συγκεντρώσεις στις περιοχές Ρέχοβας, Λιμανίου και Μοσχόπολης.

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ