ΣΔΥΝ: Καταγγέλουν την Ειδική Γραμματέα του ΥΠΕΘΑ

Σε μια σκληρή ανακοίνωση κατά της Ειδικής Γραμματέας του ΥΠΕΘΑ προχώρησε ο Σύλλογος Δημοσίων Υπαλλήλων Ναυτικού (ΣΔΥΝ).

 

 

Για επίδειξη αυταρχισμού και εκδικητικές μετακινήσεις από πλευράς της Ειδικής Γραμματέως του ΥΠΕΘΑ, αναφέρεται σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Δημοσίων Υπαλλήλων Ναυτικού (ΣΔΥΝ). Ο Σύλλογος κάνει λόγο για επίδειξη αυταρχισμού και εκδικητικές μετακινήσεις, έξι μόλι μήνες πριν από τις αναμενόμενες κρίσεις προϊσταμένων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΔΥΝ έχει ως εξής:

«Ο ΣΔΥΝ καταγγέλλει τις αποφάσεις της Ειδικής Γραμματέως του ΥΠΕΘΑ κας Παπαλεωνίδα με τις οποίες αναίτια και τιμωρητικά, μετακινεί τις Διευθύντριες Πολιτικού Προσωπικού και των τριών Γενικών Επιτελείων, έξι μήνες πριν από τις πολυαναμενόμενες και πολυδιαφημιζόμενες κρίσεις προϊσταμένων σύμφωνα με το νέο σύστημα .

Με τις μετακινήσεις αυτές και σε ότι αφορά το Πολεμικό Ναυτικό γεννώνται τα εξής ερωτήματα:

  • Γιατί η μετακίνηση της Διευθύντριας αποφασίστηκε τώρα και όχι πριν από ένα χρόνο όταν η κα Ειδική Γραμματέας ανέλαβε τα καθήκοντα της ;
  • Σε τι βοηθάει και σε τι αποσκοπεί , λίγο πριν τις επίσημες κρίσεις , η αλλαγή των Διευθυντριών μεταξύ δυο διευθύνσεων, οι οποίες αποδεδειγμένα λειτουργούν απρόσκοπτα και χωρίς κανένα πρόβλημα μέχρι σήμερα;
  • Είναι τυχαίο ότι η χρονική στιγμή της μετακίνησης συμπίπτει με την ολοκλήρωση των εργασιών της επιτροπής αναθεώρησης του οργανισμού Πολιτικού Προσωπικού και την υποβολή της πρότασης στην κα Ειδική Γραμματέα ; Μιας πρότασης που σημειωτέον είχε την έγκριση της ηγεσίας του Π.Ν.
  • Γιατί δεν δόθηκε ο απαραίτητος χρόνος για την παράδοση μιας Διεύθυνσης με τέτοιο ειδικό βάρος και ορίστηκε άμεσα η μετακίνηση της Διευθύντριας με τη λήψη της απόφασης ; Η βιασύνη αυτή ενισχύει τον τιμωρητικό χαρακτήρα της μετακίνησης.

Οι λογικές του «Αποφασίζομεν και διατάσσομεν» και οι αυταρχικές συμπεριφορές, θα μας βρουν απέναντι με δυναμικές αντιδράσεις. Διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα δεχτούμε από κανέναν επίδειξη δύναμης ούτε και προσπάθειες «κηδεμόνευσης» και τρομοκράτησης των συναδέλφων από όσο ψηλά και αν προέρχονται.

Με δεδομένο ότι ο χρόνος των μετακινήσεων συμπίπτει με την επιτυχημένη αποχή από την αξιολόγηση, που στο Ναυτικό συγκεκριμένα έφτασε κοντά στο 75%, υπενθυμίζουμε ότι οι Διευθυντές και οι Τμηματάρχες έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν σε απεργίες και αποχές καθώς και να κατέχουν θέσεις στα συνδικαλιστικά όργανα.

Καλούμε τη διευθύντρια να ανακαλέσει τις αποφάσεις μετακινήσεων των Διευθυντριών και να περιμένει τις επερχόμενες κρίσεις που θα γίνουν με το νέο νόμο που τόσο πολύ κι η ίδια στηρίζει».

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ