Σε ποιον έστειλαν τους ΕΜΘ για τις διπλές εισφορές;

Οι ΕΜΘ διεκδικούν λύση στο θέμα με τις διπλές εισφορές. Το σήριαλ όμως συνεχίζεται με μια νέα εξέλιξη απο το υπ.οικονομικών πριν λίγες ημέρες.

Φεύγει απο το υπουργείο Οικονομικών το μπαλάκι με τις διπλές εισφορές των ΕΜΘ και πλέον η Έφη Αχτσιόγλου είναι ο άνθρωπος στον οποίο πρέπει να ψάξουν την λύση οι ΕΜΘ.

Ο ΠΣΑΕΜΘ ήρθε ήδη σε επαφή με την υπουργό και την ζήτησε να μεριμνήσει ώστε αυτή την φορά η ρύθμιση που έμεινε στην μέση το 2015 να υλοποιηθεί.

Όπως μάλιστα τονίζουν στην υπουργό το υπουργείο Οικονομικών με την ΑΠ 1615 / 2016 – 17 Φεβρουαρίου 2017 απάντηση του είναι αυτό που τους παραπέμπει για την λύση στην Έφη Αχτσιόγλου.

Τι ρύθμιση θέλουν οι ΕΜΘ

Σε ότι αφορά την ρύθμιση του 2015 που έμεινε στον δρόμο προκειται για την ρύθμιση που είχε μπει τον Σεπτέμβρη του ιδίου  έτους σε νομοσχέδιο και η οποία αν ψηφιζόταν θα επέστρεφε τα λεφτά που είχαν καταβήθεί στο ΕΤΕΑΜ για επικουρική σύνταξη στους ΕΜΘ

Φυσικά η ρύθμιση τελικά  δεν ψηφίστηκε γιατί έγιναν οι εκλογές και βέβαια όπως είναι γνωστό ούτε μετά την επανεκλογή της κυβέρνησης δεν ψηφίστηκε.

Επειδή λοιπόν η ευκαιρία του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών χάθηκε για πάντα αυτή την φορά ο ΠΣΑΕΜΘ ζητά απο την Έφη Αχτσιόγλου να κάνει αυτή κάτι για να νομοθετήσει.

Και πιο συγκεκριμένα της ζητάνε να ρυθμίσει ώστε να νομοθετηθεί πως:

«Στο τέλος της παρ. 1 του άρθρου 21 του ν. 3865/2010, όπως ισχύει, προστίθεται εδάφιο ως εξής:

«Αν τα ανωτέρω πρόσωπα κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους στις Ένοπλες Δυνάμεις κατά την οποία ήταν ασφαλισμένα στο ΙΚΑ, είχαν καταβάλει τις αναλογούσες ασφαλιστικές εισφορές ασφαλισμένου και στα οικεία Μετοχικά Ταμεία, τα καταβληθέντα ποσά για επικουρική σύνταξη στο ΕΤΑΜ ή στο ΕΤΕΑΜ αποδίδονται στους ίδιους. Εάν τα ανωτέρω ποσά έχουν αποδοθεί, σύμφωνα με τις διατάξεις που αντικαθίστανται, από το ΕΤΑΜ ή ΕΤΕΑΜ στα οικεία Μετοχικά Ταμεία, αποδίδονται στους ίδιους από τα Ταμεία αυτά.»

Αν ψηφιστεί αυτό τελικά αυτή την φορά οι ΕΜΘ θα πάρουν τα λεφτά πίσω

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ