Σενάρια και αλήθειες για αλλαγές στο ΥΠΕΘΑ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

«Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά». Λέει ο σοφός λαός και μάλλον έχει δίκιο, ειδικά στην περίπτωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και ειδικά στον τέταρτο όροφο αυτού, που βρίσκονται τα γραφεία του υπουργού Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Όσο και να θέλουμε να κλείσουμε τα αυτιά μας στα όσα λέγονται και γράφονται, και μάλιστα από μη αναμενόμενα μέσα ενημέρωσης – αντιπολιτευτικά γενικά, αλλά κοντά για να μην πούμε «κολλητά» στον υπουργό – είναι πολλοί αυτοί που έχουν δυσαρεστηθεί από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και δεν είναι μόνο μέσα στο υπουργείο, καθώς όπως μαθαίνουμε η δυσαρέσκεια φτάνει μέχρι και τον ένοικο του Μεγάρου Μαξίμου.

Η ομιλητικότητα του Νίκου Παναγιωτόπουλου για θέματα που δεν χρειάζεται, για να μην πούμε ότι δεν πρέπει να γίνεται δημόσια, έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα και το θέμα που δημιουργήθηκε την περασμένη εβδομάδα με δήλωση που έκανε, αλλά «δεν την έκανε», δύσκολα μαζεύεται παρά τις ικανότητες του επικοινωνιακού του επιτελείου.

Μια τέτοια χρονική περίοδο που η τουρκική προκλητικότητα έχει γίνει πλέον καθημερινότητα μια αλλαγή στην ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας μάλλον δεν είναι καλή ιδέα, αφού έχει περάσει μόλις ένας μήνας από τις αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, οπότε μια ακόμα αλλαγή δεν ξέρουμε πόσο καλό μπορεί να προσφέρει.

Ωστόσο όμως, αυτοί που ξέρουν καλύτερα, λένε ότι και ένας υπουργός, «πολύ σίγουρος» για τις ικανότητές του, σε σημείο κάποιες φορές να τις υπερτιμάει σε μια τέτοια δύσκολη περίοδο δεν μπορεί να είναι καλός διαχειριστής των καταστάσεων, ειδικά αν μετά σκοπεύει να τις αναλύσει σε …κομματικές συγκεντρώσεις.

Όσον αφορά τους «μνηστήρες» της καρέκλας του ΥΕΘΑ είναι πολλοί και πανέτοιμοι να αναλάβουν δράση αν τους δοθεί αυτή η ευκαιρία. Άλλωστε οι περισσότεροι από αυτούς θεωρούν ότι μπορούν να κάνουν την ίδια δουλειά πολύ καλύτερα, αφού δίνουν καθημερινά το παρόν σε τηλεοπτικά πάνελ αναλύοντας τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και προτείνοντας λύσεις. Ξεχνούν όμως ότι η ασφάλεια και άμυνα της χώρας δεν είναι τηλεοπτική εκπομπή αλλά πραγματικότητα και δεν αντιμετωπίζεται με μεγαλοστομίες και φανφάρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ