ΣΕΘΑ: Παρουσία του ΠτΔ και ΥΕΘΑ η απονομή Πτυχίων στους Σπουδαστές 71ης ΕΣ – ΦΩΤΟ

ΣΕΘΑ - ΑΠΟΝΟΜΗ ΠΤΥΧΙΩΝ 71ης ΕΣ ΣΕΘΑ

Τα πτυχία στους 61 Αξιωματικούς απόφοιτους της 71ης ΕΣ της ΣΕΘΑ επέδωσε ο ΠτΔ που παρευρέθηκε στην τελετή απονομής. Τι είπε στον χαιρετισμό του ο ΥΕΘΑ

 

 

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας,  Προκόπη Παυλόπουλου, πραγματοποιήθηκε  η τελετή αποφοίτησης των σπουδαστών της 71ης εκπαιδευτικής σειράς της Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ), σήμερα  Πέμπτη 2 Μαΐου 2019. Στην Τελετή η οποία πραγματοποιήθηκε στην στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Αθήνα, ο Πρ. Παυλόποπουλος επέδωσε και τα πτυχία στους σπουδαστές.

Στην τελετή παρέστησαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Ρήγας καθώς και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ, Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης και ο Αρχηγός του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, Αντιναύαρχος ΛΣ Σταμάτιος Ράπτης. Παρευρέθηκαν επίσης Βουλευτές, αντιπροσωπείες στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και συγγενείς αποφοίτων.

ΣΕΘΑ - ΑΠΟΝΟΜΗ ΠΤΥΧΙΩΝ 71ης ΕΣ ΣΕΘΑ

Συνολικά, αποφοίτησαν 61 Αξιωματικοί (56 από τις Ένοπλες Δυνάμεις, 2 από τα Σώματα Ασφαλείας, 1 από Κύπρο, 1 από Αίγυπτο και 1 από Αλβανία) καθώς και 3 Μόνιμοι Πολιτικοί Υπάλληλοι από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Αποστολάκης: Το προσωπικό των ΕΔ η βασική πηγή της ισχύος μας

Στον χαιρετισμό του ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε:

‘’Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας,

με ιδιαίτερη χαρά παρευρίσκομαι σήμερα στην τελετή αποφοίτησης της 71ης εκπαιδευτικής σειράς της Σχολής Εθνικής Άμυνας, σαν εκπρόσωπος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω λέγοντας ότι, μέσα στο ασταθές και ανταγωνιστικό διεθνές σύστημα που μας περιβάλει, η Ελλάδα διαδραματίζει ένα σημαντικό ρόλο στη σταθερότητα της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων, προάγοντας την ασφάλεια, τη συνεργασία, αλλά και τη φιλία μεταξύ των λαών και των χωρών.

ΣΕΘΑ - ΑΠΟΝΟΜΗ ΠΤΥΧΙΩΝ 71ης ΕΣ ΣΕΘΑ

Βέβαια, οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή, από το να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να πετύχουμε το υψηλότερο επίπεδο ικανότητας και ετοιμότητας.

Και το επιτυγχάνουμε.

Το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων είναι η βασική πηγή της ισχύος μας. Και η εκπαίδευση του λειτουργεί σαν πολλαπλασιαστής της ισχύος αυτής, αποτελώντας σημαντικό μέρος της αμυντικής μας προετοιμασίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, σήμερα ολοκληρώνεται άλλος ένας κύκλος εκπαίδευσης από τη Σχολή Εθνικής Άμυνας, η οποία, από την ίδρυσή της το 1950, συμπληρώνει με επιτυχία το δικό της κομμάτι όσον αφορά στην εκπαίδευση των στελεχών μας.

ΣΕΘΑ - ΑΠΟΝΟΜΗ ΠΤΥΧΙΩΝ 71ης ΕΣ ΣΕΘΑ

Η συνεκπαίδευση που πραγματοποιείται στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, συνεισφέρει στην απόκτηση κοινής αντίληψης μεταξύ στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και αυτών του ευρύτερου δημόσιου τομέα, στις σύγχρονες προκλήσεις και προβληματισμούς της διεθνούς σκηνής. Και βέβαια προωθεί τη διακλαδικότητα, της οποίας η ουσιαστική και αποτελεσματική προαγωγή αποτελεί καθημερινή μας φροντίδα. Παράλληλα, συμβάλλει περαιτέρω στην ενδυνάμωση των σχέσεων με άλλα κράτη, αφού έχουμε τη χαρά να παρέχουμε εκπαίδευση σε αλλοδαπούς Αξιωματικούς.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι μέσα από τη Σχολή Εθνικής Άμυνας, δίνεται η ευκαιρία σε στελέχη υψηλού μορφωτικού επιπέδου να έχουν πλήρη γνώση του ευρύτερου τομέα των Στρατηγικών Σπουδών, αλλά και του διεθνούς περιβάλλοντος και των εξελίξεων που επηρεάζουν τα ζητήματα της άμυνας και της ασφάλειας, σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο. Αυτό βοηθά τον καθένα από τους αποφοίτους να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στα καθήκοντα που πρόκειται να αναλάβει, κατά την επιστροφή του στην υπηρεσία του.

ΣΕΘΑ - ΑΠΟΝΟΜΗ ΠΤΥΧΙΩΝ 71ης ΕΣ ΣΕΘΑ

Αυτό ακριβώς επιτυγχάνουμε μέσω της φοίτησης στη Σχολή Εθνικής Άμυνας. Να εμπνεύσουμε τα στελέχη μας στον ακάματο αγώνα τους για τη δια βίου μάθηση και τη διδασκαλία τους, και να αποκτήσουν ένα πραγματικά στρατηγικό υπόβαθρο και ορίζοντα. Ένα στρατηγικό ορίζοντα, ώστε να μπορούν να δουν τη μεγάλη εικόνα και ταυτόχρονα να μπορούν να εστιάσουν και στην πιο μικρή λεπτομέρεια.

Αγαπητοί απόφοιτοι,

Πεπεισμένος ότι, θα ανταποκριθείτε στις υψηλές προσδοκίες που δημιουργούνται με την αποφοίτησή σας από τη Σχολή, σας συγχαίρω και σας εύχομαι καλή επιτυχία στα καθήκοντά σας και καλή συνέχεια στο υπόλοιπο της σταδιοδρομίας σας.

Η ολοκλήρωση των σπουδών σας αποτελεί κομβικό σημείο στην καριέρα σας. Η ευθύνη που αναλαμβάνετε από την ημέρα της αποφοίτησής σας είναι μεγάλη, αλλά και ανάλογη του πολύ υψηλού επιπέδου εκπαίδευσής σας.

Σας προτρέπω να εκμεταλλευτείτε κάθε ευκαιρία που θα σας δοθεί για να κάνετε χρήση των γνώσεων που αποκτήσατε, κεφαλαιοποιώντας τον χρόνο που διαθέσατε ως σπουδαστές στη ΣΕΘΑ.

ΣΕΘΑ - ΑΠΟΝΟΜΗ ΠΤΥΧΙΩΝ 71ης ΕΣ ΣΕΘΑ

 

Απευθυνόμενος, στους αποφοίτους από την Εθνική Φρουρά της Κύπρου και τις Ένοπλες Δυνάμεις της Αιγύπτου και της Αλβανίας, θα ήθελα να τονίσω τη βεβαιότητα ότι η φοίτησή σας στην Σχολή Εθνικής Άμυνας, είναι απόδειξη των δεσμών μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των χωρών μας.

Ιδιαίτερης σημασίας είναι η φοίτηση Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος, καθώς και Υπαλλήλων Υπουργείων. Πέραν του προφανούς εκπαιδευτικού οφέλους, η αλληλεπίδραση των στελεχών κατά τη συμμετοχή σε κοινές εκπαιδεύσεις, αποτελεί τη βάση για την περαιτέρω βελτίωση του επιπέδου συνεργασίας και διαλειτουργικότητας μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και των λοιπών κρατικών υπηρεσιών, προς όφελος πρωτίστως του κοινωνικού συνόλου.

Θα ήταν βέβαια παράλειψη να μην αναφερθώ στο προσωπικό της Σχολής Εθνικής Άμυνας, στρατιωτικό και πολιτικό, καθώς και στους συνεργαζόμενους καθηγητές. Οι άοκνες προσπάθειες που καταβάλλετε και η ποιότητα της εργασίας σας, απέφεραν το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης που παρέχει η Σχολή Εθνικής Άμυνας, για το οποίο είστε άξιοι επαίνου.

ΣΕΘΑ - ΑΠΟΝΟΜΗ ΠΤΥΧΙΩΝ 71ης ΕΣ ΣΕΘΑ

Απευθυνόμενος στις οικογένειες των αποφοίτων, θέλω από καρδιάς να τις ευχαριστήσω για την υπομονή και την κατανόηση που δείχνουν, στηρίζοντας τα στελέχη μας στην επίπονη και χρονοβόρα προσπάθεια που καταβάλλουν για να αντεπεξέλθουν στις υψηλές επαγγελματικές τους απαιτήσεις, όπως η φοίτηση στη Σχολή Εθνικής Άμυνας.

Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας,

Οι Ένοπλες Δυνάμεις επενδύουν συστηματικά στην εκπαίδευση των στελεχών τους. Η στρατηγική αυτή επιλογή αποφέρει ήδη καρπούς, καθώς διαθέτουμε σήμερα στελέχη με υψηλό επαγγελματισμό και κατάρτιση. Αυτά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, σε συνδυασμό με το υψηλό ηθικό και ετοιμότητα των στελεχών μας, μου επιτρέπουν να σας διαβεβαιώσω ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε θέση να φέρουν σε πέρας με επιτυχία την αποστολή τους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ