Η σημασία της ενημέρωσης και η τρομοκράτηση της κοινής γνώμης

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ - ΑΡΙΑΔΝΗ 20

Τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρες με την ένταση της τουρκικής προκλητικότητας έχουν θέσει σε ετοιμότητα τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, που για ακόμα μία φορά καλούνται να αποδείξουν από το δικό πόστο τη σοβαρότητα με την οποία πρέπει να αντιμετωπίζονται θέματα που αφορούν την άμυνα της χώρας και την εθνική ασφάλεια.

Το Armynow.gr για ακόμα μία φορά, προσπαθεί να «καλύψει» τα γεγονότα με ψύχραιμη φωνή, χωρίς να συμμετέχει στο παιχνίδι τρομοκράτησης της κοινής γνώμης. Πάγια θέση της ιστοσελίδας είναι ότι ενημερώνουμε τους αναγνώστες μας από τις επίσημες πηγές, ενώ αποφεύγουμε κατά κόρον «ιστορίες», «πληροφορίες» και αφηγήσεις από άγνωστες πηγές που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και βρίθουν ανακριβειών οι οποίες δυστυχώς βρίσκουν πρόσφορο έδαφος τέτοιες ώρες.

Επειδή η Τουρκία όπως έχει αποδείξει παίζει πολύ καλά το παιχνίδι της επικοινωνίας και της παραπληροφόρησης, καλό θα είναι αυτές τις ημέρες, αλλά και πάντοτε προσεκτικοί στο τι μεταδίδουμε, αφού ο υβριδικός πόλεμος είναι πιο επικίνδυνος και πολλές φορές πιο αποτελεσματικός από τον πραγματικό.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι άνθρωποι που γνωρίζουν πολύ καλά πρόσωπα και πράγματα, από χθες το απόγευμα στέλνουν μήνυμα στα κοινωνικά δίκτυα ότι καλό είναι τέτοιες ώρες να μην αναπαράγουμε, μεταδίδουμε ή δημοσιοποιούμε ΚΑΜΙΑ πληροφορία ή φωτό ή video σχετικά με κινητοποίηση ή μετακινήσεις μονάδων ή σκαφών του ΠΝ, ή για ανακλήσεις αδειών προσωπικού των σωμάτων Ασφαλείας της χώρας.

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ