Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας Τουρκίας: Χάραξε στρατηγική επίθεσης στην Ελλάδα που πάει σε διάλογο!

ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Μπορεί η Τουρκία να διατείνεται ότι έχει επιλέξει τον διάλογο για να την δικαιολογούν οι Ευρωπαίοι αλλά στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας δείχνει την επιθετική στρατηγική που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα.

Ειδικότερα όπως υποστηρίζεται στην ανακοίνωση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (ΣΕΑ), η  Ελλάδα, κλιμακώνει την πολιτική της ενάντια στην Τουρκία ενώ για τη Κύπρο επαναλαμβάνει ότι είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη οι “πραγματικότητες” στο νησί στη βάση “δύο ανεξάρτητων κρατών”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, “συζητήθηκαν οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά της ‘τουρκικής μειονότητας’ και οι απάνθρωπες πρακτικές της Ελλάδας με στόχο τους αιτούντες άσυλο”. “Η Ελλάδα η οποία κλιμακώνει την πολιτική της ενάντια στην Τουρκία παρά τις εκκλήσεις μας για διάλογο έχει κληθεί να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και να συμπεριφέρεται με βάση τους κανόνες που διέπουν τις σχέσεις καλής γειτονίας”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αξιολογήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και “δηλώθηκε ότι κατά τις διαπραγματεύσεις που θα πραγματοποιηθούν την προσεχή περίοδο, αντί των προσεγγίσεων οι οποίες για μισό αιώνα δεν απέδωσαν αποτέλεσμα και που αγνοούν την Τ/κ παρουσία, είναι απαραίτητο να τεθούν ολοκληρωμένες και μόνιμες λύσεις που θα λαμβάνουν υπόψη τις πραγματικότητες στο νησί στη βάση δύο ανεξάρτητων κρατών με μόνιμη και περιεκτική λύση με λαμβάνοντας ως θεμέλιο τους το δίκαιο”.

Για την ανατολική Μεσόγειο, αναφέρεται ότι “εκφράστηκε για άλλη μια φορά η ειλικρινής έκκληση μας για ανάπτυξη πολιτικών οι οποίες θα διασφαλίσουν τη σταθερότητα στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, ενώ τονίστηκε η σημασία υιοθέτησης μιας κοινής προσέγγισης που θα παρακολουθεί τα αμοιβαία δικαιώματα και συμφέροντα των χωρών της περιοχής. Έχουν επίσης κληθεί οι χώρες εκτός περιοχής και οι διεθνείς παίκτες να υιοθετήσουν μια ουδέτερη και συνετή στάση.

Στην ανακοίνωση χαιρετίζεται ακόμη η πρόοδος που σημειώθηκε στην πολιτική διαδικασία στη Λιβύη και αναφέρεται ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να παρέχει κάθε στήριξη στον λαό της Λιβύης.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

armynow.gr google news

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ