Σινούκ: Γιατι πέταγε 6,5 ώρες την Κυριακή

Σινούκ: Η Αεροπορία Στρατού σηκώνει τεράστιο βάρος στους ώμους της που κάθε μέρα μεγαλώνει. Την ίδια ώρα αποκτά νέο ενδιαφέρον η ερώτηση της Ν.Δ.

Νέο ενδιαφέρον αποκτά η ερώτηση των Βουλευτών της Ν.Δ. Άδωνι Γεωργιάδη και Αναστάσιου Δημοσχάκη σχετικά με τη διαθεσιμότητα του στόλου των αεροσκαφών αεροπυρόσβεσης CL-215 και CL-415 αν σκεφτεί κανείς πως η Αεροπορία Στρατού αναγκάστηκε χτές να χρησιμοποιήσει Σινούκ για 6,5 ώρες στην πυρκαγιά  στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας.

Σινούκ


ΔΕΙΤΕ ΚΑΙΚαναντέρ: Τι αποκάλυψη έγινε στην Βουλή


‘Οπως είναι γνωστό άλλωστε τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Αεροπορίας Στρατού δεν περισσεύουν και ειδικά το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει οι καθημερινοί πρωταγωνιστές, πέρα από όσα σχετίζονται με την αποστολή τους , σε αμέτρητες αεροδιακομιδές που καταπονούν το προσωπικό και τα ελικόπτερα.

ΣΙΝΟΥΚ

Το ερώτημα βέβαια είναι γιατί βρίσκεται η Αεροπορία Στρατού σε αυτή την θέση και αν η επιβάρυνση της είναι υποχρεωτική λόγω ελλείψεων στα πυροσβεστικά αεροσκάφη ή αποτελεί απλά την στρατηγική επιλογή για την αντιμετώπιση της αντιπυρικής περιόδου.

Σε κάθε περίπτωση το γεγονός παραμένει πως με σκληρό αγώνα και προσπάθεια την Κυριακή 15 Μαΐου 2017, στο πλαίσιο της κοινωνικής του προσφοράς, ο Στρατός Ξηράς συνέδραμε στην κατάσβεση της δασικής πυρκαγιάς στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας,  με τη διάθεση ελικοπτέρου CH-47D CHINOOK.

To ελικόπτερο στις 6,5 ώρες πτήσης αεροπυρόσβεσης που πραγματοποίησε εκτέλεσε συνολικά 6 ρίψεις νερού.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ