Συνταξιοδοτικό Στρατιωτικών: Το «μπαλάκι» στο Υπουργείο Εργασίας ρίχνει ο ΥΕΘΑ την επίλυσή όλων των ζητημάτων

ΥΕΘΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Σε ερώτηση του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Αντωνίου Μυλωνάκη με θέμα “Συνταξιοδοτικά ζητήματα στρατιωτικού προσωπικού” απάντησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Στην ερώτηση του, ο κ.Μυλωνάκης επικαλείται έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης του ΥΕΘΑ  (ΓΔΟΣΥ/ΔΟΙ) στο οποίο «αναφέρεται ένα νομικό πλαίσιο  της υφισταμένης  συνταξιοδοτικής νομοθεσίας, εμπεριέχοντας προτάσεις επίλυσης που έχει προτείνει κατά καιρούς η ΠΟΕΣ ζητώντας  από τα υπουργεία Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Οικονομικών την αντίστοιχη συνεργασία».

Το έγγραφο, σημειώνει ο κ. Μυλωνάκης, «πραγματεύεται θέματα που αφορούν την πενταετία παραμεθορίου, την εξαγορά τριετίας στελεχών  που έχουν καταταγεί έως 31/12/95 και θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα την 01/01/15, τα πλασματικά έτη προς αναγνώριση, τις ειδικότητες Ενόπλων Δυνάμεων προς υπαγωγή σε βαρέα και ανθυγιεινά, την παράλληλη ασφάλιση νομικών-ιατρών-μηχανικών, την τριετία του άρθρου 42 του ΠΔ  169/2007 κλπ».

Στην απάντηση του ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε τα εξής:

«Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ), τελεί εν αναμονή περαιτέρω ενεργειών του συνερωτώμενου υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων επί των τεθέντων στο  έγγραφό μας ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών ζητημάτων, όπως επίσης και επί των σχετικών διαβιβασθέντων προτάσεων του ΥΠΕΘΑ, με σκοπό την εξεύρεση της βέλτιστης δυνατής λύσης προς όφελος των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ