«Σκληρές οι θέσεις της Αθήνας για τα 3.000 νησιά» λένε οι Γερμανοί και διαμορφώνουν τον ελληνοτουρκικό διάλογο

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΣΚΙΤΣΟ

Ιδιαίτερη εντύπωση έχει προκαλέσει σημερινό άρθρο της σοβαρής γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung (SZ) όπου υποστηρίζει ότι η Αθήνα έχει «σκληρές θέσεις» για τα κυριαρχικά δικαιώματα των 3.000 νησιών και χαρακτηρίζει νικητή τον Ερντογάν, και τον  χαρακτηρίζει «ξιφομάχος».

Το δημοσίευμα της έγκυρης και σοβαρής γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung (SZ) προκαλεί αίσθηση καθώς δείχνει προς τα που θέλει να κατευθύνει η Γερμανία τον ελληνοτουρκικό διάλογο μετά την διένεξη που όπως υποστηρίχτηκε έφτασε λίγο πριν τον πόλεμο τον οποίο σταμάτησε η ίδια η Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη Deutsche Welle, ο αρθρογράφος της εφημερίδας κάνει λόγο για «σκληρές θέσεις της Αθήνας» σε ό,τι αφορά τα κυριαρχικά δικαιώματα επί των ελληνικών νησιών και χαρακτηρίζει νικητή τον Ερντογάν, αποδίδοντάς του το χαρακτηρισμό «ξιφομάχος».

«Επειδή ο Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δεν φοβάται τους στρατιωτικούς κινδύνους, οι φρεγάτες των Τούρκων και των Ελλήνων ήρθαν επικίνδυνα κοντά. Η Καγκελάριος κατάφερε να διαμεσολαβήσει μεταξύ των δυο εταίρων του ΝΑΤΟ αλλά προφανώς την τελευταία στιγμή. Η Άγκυρα ανέβαλε προς το παρόν τις προκλητικές γεωτρήσεις της. Τώρα θα πρέπει να μιλήσουν. Αυτό όμως σημαίνει πως η Αθήνα θα πρέπει να απομακρυνθεί από τις σκληρές θέσεις της για τα κυριαρχικά δικαιώματα των 3.000 νησιών και νησίδων της. Κάτι που για τον ξιφομάχο Ερντογάν, ο οποίος προσβλέπει στο διαμοιρασμό των πρώτων υλών, είναι μια αναμφισβήτητη νίκη», γράφει το σχόλιο της SZ.

Το πως βλέπει άλλωστε η Γερμανία την Ελλάδα απέναντι στην Τουρκία είχε φανεί και στο πρόσφατο σκίτσο του γερμανικού υπουργείου Υγείας. Μάλλον όχι τυχαία παρουσίαζε την Ελλάδα ως το μικρό παιδί της Τουρκίας το οποίο κρατάει από το χέρι. Προφανώς και ως μικρό παιδί η Ελλάδα οι Γερμανοί θεωρούν ότι δε μπορεί να κρατάει σκληρές θέσεις απέναντι στη μαμά Τουρκία. Αν με αυτή τη φιλοσοφία θέλουν να μας σύρουν σε διάλογο τότε είναι σίγουρο ότι θα είμαστε χαμένοι πριν καν ξεκινήσει και αυτό πρέπει να το λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη στην Αθήνα που συνεχίζουν να πανηγυρίζουν για την αποκλιμάκωση.

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΣΚΙΤΣΟ

armynow.gr google news

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ