Σκληρή απάντηση της Αθήνας στην Τουρκία: Δεν δεχόμαστε υποδείξεις!

ΥΠΕΞ

Άμεση ήταν και σε αυστηρό τόνο η απάντηση του εκπροσώπου του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στην προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Με δήλωσή του, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, Αλέξανδρος Γεννηματάς σημειώνει ότι η Αθήνα δεν δέχεται μαθήματα από την Άγκυρα και καλεί την τουρκική κυβέρνηση να εφαρμόσει πλήρως την κοινή δήλωση ΕΕ – Τουρκίας για το προσφυγικό

«Η Ελλάδα ως ευνομούμενη και δημοκρατική χώρα δεν δέχεται μαθήματα από κανέναν. Η Τουρκία αντί να κάνει υποδείξεις καλό θα είναι να εφαρμόσει πλήρως τις πρόνοιες της κοινής δήλωσης ΕΕ- Τουρκίας και να πάψει να χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες ως μέσο πίεσης στην Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη», τόνισε ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Τουρκία με ανακοίνωση του εκπροσώπου του τούρκικου υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι εξαπέλυσε προκλητική επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, χαρακτηρίζοντας «αβάσιμες και ατυχείς» τις δηλώσεις του για τον ρόλο της Τουρκίας.

Μάλιστα, στη σχετική ανακοίνωση, καλεί την Ελλάδα να σεβαστεί τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των προσφύγων και μεταναστών, αφήνοντας υπόνοιες για «απάνθρωπη μεταχείριση» από τις ελληνικές Αρχές.

Πληροφορίες: iefimerida.gr

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ