Σκόπια: Ετοιμάζεται πραξικόπημα; – Τι συμβαίνει

Σκόπια: Αναφορές για μετακινήσεις στρατιωτικών μονάδων κάνουν δημοσιεύματα σε αλβανικές εφημερίδες. Σε αυτά τα δημοσιεύματα υπάρχουν και αναφορές αυτοπτών μαρτύρων.

Υπάρχει κινητικότητα στις στρατιωτικές μονάδες των Σκοπίων; Και αν πράγματι γίνονται μετακινήσεις που αποσκοπούν; Αυτά και άλλα ερωτήματα μπαίνουν μετά από δημοσιεύματα αλβανικών εφημερίδων.

Πιο αναλυτικά αλβανικό δημοσίευμα σημειώνει ότι γίνεται μετακίνηση στρατιωτικών μονάδων στα Σκόπια, κοντά στην προστατευόμενη περιοχή «Γιάσεν», 15 χλμ βόρεια της πόλης των Σκοπίων.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι επί της οδού τοποθετήθηκαν φάροι για τον περιορισμό της λωρίδας κυκλοφορίας προκειμένου να περάσουν στρατιωτικά οχήματα τα οποία ήταν φορτωμένα εμπορεύματα.

Η κίνηση αυτή προκαλεί ανησυχία, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αφού έρχεται μετά το δημοσίευμα του σκοπιανού περιοδικού ‘Φόκους’ ότι ο Ιβάνοφ ενδέχεται να δώσει εντολή για σύλληψη των «πραξικοπηματιών».

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι στην προστατευόμενη περιοχή υπάρχει καταφύγιο του πρώην γιουγκοσλαβικού στρατού, στο οποίο ο Ιβάνοφ έχει αναδομήσει.

Με το δεδομένο ότι υπάρχει μια νέα πλειοψηφία, στην οποία δεν συμμετέχει το κόμμα του, το VMRO-DPMNE, ενδέχεται ο Ιβάνοφ να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση πολέμου με το πρόσχημα του πραξικοπήματος, όπως σημειώνεται.

Στους ισχυρισμούς αυτούς του περιοδικού «Φόκους» δεν υπήρξε καμία αντίδραση από γραφείο Τύπου του προέδρου Ιβάνοφ.

Διαβάστε την συνέχεια στην πηγή ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ