Σκόπια: Χωρίς γραφεία μένει το VMRO – Δικαστήριο δέσμευσε την περιουσία του

ΣΚΟΠΙΑ VMRO

Μετά την παρέμβαση εισαγγελέα ενάντια στον πρόεδρο Ιβάνοφ για τη μη υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών οι αρχές των Σκοπίων δεσμεύουν την περιουσία του VMRO
Το προσωρινό «πάγωμα» της περιουσίας του βασικού κόμματος της αντιπολίτευσης στην πΓΔΜ αποφάσισε ποινικό δικαστήριο της χώρας, στο πλαίσιο της έρευνας για τους ισχυρισμούς περί παράνομης χρηματοδότησης πολιτικών.
Σύμφωνα με το Associated Press, το δικαστήριο ανέφερε ότι η εντολή δόθηκε κατ’όπιν αιτήματος των ειδικών εισαγγελικών Αρχών που ασχολούνται με τις υποθέσεις οι οποίες σχετίζονται με σκάνδαλο που έκανε την εμφάνισή του το 2015.
Οι εισαγγελικές Αρχές ζήτησαν το «πάγωμα» (για πώληση ή εκμίσθωση) 69 ακινήτων ιδιοκτησίας του κόμματος VMRO-DPMNE, συμπεριλαμβανομένων και των γραφείων του. Το κόμμα είχε ανακοινώσει ότι προτίθεται να εκμισθώσει το κτίριο των γραφείων του και να πωλήσει ένα διαμέρισμα στα Σκόπια.
Οι εισαγγελείς ξεκίνησαν την έρευνα τον Μάιο του 2017, θέτοντας στο «μικροσκόπιο» 14 άτομα, συμπεριλαμβανομένου του πρώην πρωθυπουργού Νίκολα Γκρουέφσκι, μετά από τους ισχυρισμούς ότι το κόμμα έλαβε 4,9 εκατ. ευρώ σε παράνομη χρηματοτότηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ