ΣΣΕ: Από τα χέρια της ΠτΔ πήραν τα ξίφη τους οι νέοι και νέες Ανθυπολοχαγοί- ΦΩΤΟ

ΣΣΕ ΑΝΘΥΠΟΛΟΧΑΓΟΙ 2020 ΞΙΦΟΙ

Τα ξίφη στους νέους και τις νέες ανθυπολοχαγούς Τάξεως 2020 «Υποστράτηγος (ΠΖ) Κωνσταντίνος Δαβάκης» επέδωσε σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η ειδική τελετής ορκωμοσίας των νέων Ανθυπολοχαγών πραγματοποιήθηκε το πρωί στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, στη Βάρη Αττικής.

Από τη Σχολή αποφοιτήσαν 231 Ανθυπολοχαγοί, εκ των οποίων 191 από την Ελλάδα (166 άνδρες, και 25 γυναίκες), 36 άνδρες από την Κύπρο, τρεις άνδρες από την Αρμενία  και ένας άνδρας από την Βοσνία. Στα Όπλα συμπεριλαμβάνονται 156 εκ των οποίων 136 άνδρες και είκοσι γυναίκες ενώ 35 στα Σώματα εκ των οποίων 30 άνδρες και 5 γυναίκες.

Λόγω των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό δεν πραγματοποιήθηκε παρέλαση των τμημάτων της Σχολής αλλά μόνο η καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία των νέων ανθυπολοχαγών με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την πολιτική και στρατιωτική ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Μετά το τέλος της φωτογράφισης η ΠτΔ ευχήθηκε στους νέους ανθυπολοχαγούς καλή σταδιοδρομία και καλή επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα.

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνόδευε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο υφυπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής, ενώ στην τελετή παρέστησαν ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, εκπρόσωπος της Βουλής, βουλευτές όλων των κομμάτων, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, της Περιφερειακής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και συγγενείς και φίλοι των νεοορκισθέντων.

Την πολιτειακή και την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας υποδέχθηκε ο διοικητής της Σχολής, υποστράτηγος Θεμιστοκλής Γρυμπίρης.

Δείτε φώτο από τη τελετή ορκωμοσίας:

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ