ΣΣΕ: Εκπαίδευση Αλλοδαπων Σπουδαστών

Η ΣΣΕ αποτελεί τον καλύτερο πρεσβευτή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στο εξωτερικό, η μακρά της ιστορία συνεχίζεται με παγκόσμιο κύρος και διεθνή αναγνώριση.

Η Σχολή στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και κατόπιν ανάλογων διακρατικών συμφωνιών με διάφορες  χώρες, φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις της αλλοδαπούς σπουδαστές που βρίσκονται στο στάδιο της προπαίδευσης.

Οι  προαναφερόμενοι προπαιδευόμενοι μετά το πέρας της εκπαίδευσης τους, θα επανδρώσουν όχι μόνο την ΣΣΕ, αλλά και τις λοιπές Στρατιωτικές Ακαδημίες της χώρας. Το έργο της εκπαίδευσης που έχει ανατεθεί από το ΓΕΕΘΑ και καλύπτει συνολικά τις ανάγκες όλων των παραγωγικών Σχολών διαρκεί 42 εβδομάδες. Αρχίζει στις αρχές Οκτωβρίου κάθε έτους, λήγει αρχές Ιουλίου και επιδιώκεται όπως οι αλλοδαποί υποψήφιοι σπουδαστές:

-Εκμάθουν την Ελληνική γλώσσα σε τέτοιο βαθμό ώστε να μπορούν στη συνέχεια να μπορούν να παρακολουθήσουν την εκπαίδευση για την Σχολή για την οποία προορίζονται.

-Ενισχύσουν τις γνώσεις τους στα Μαθηματικά κ στη Φυσική.
-Προεκπαιδευτούν και εθιστούν στην ελληνική στρατιωτική ζωή και νοοτροπία.
Επιπλέον η Σχολή έχει οργανώσει την επίσκεψη τους σε ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους με απώτερο στόχο να γίνουν κοινωνοί της Ιστορίας και της πολιτιστικής κουλτούρας της χώρας.

Στην παρούσα χρονική περίοδο έχουν παρουσιαστεί στη Σχολή 19 προπαιδευόμενοι από 7 διαφορετικές χώρες. Διευκρινίζεται ότι η Σχολή για την εκπαίδευση των προαναφερόμενων προπαιδευομένων αφιερώνει εξειδικευμένο προσωπικό, μέσα  και εγκαταστάσεις συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο και στην ανάπτυξη κατάλληλων σχέσεων μεταξύ τους.
armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ