ΣΣΕ: Έτσι εκπαιδεύονται οι αυριανοί ηγέτες Αξιωματικοί της χώρας – ΦΩΤΟ

Στο Πεδίο Ασκήσεων «ΚΑΝΑΠΙΤΣΑ» Λιτοχώρου, πραγματοποίησε η ΣΣΕ τη θερινή εκπαίδευση της με σκοπό την προετοιμασία των αυριανών ηγετών Αξιωματικών
 
 
Τη θερινή εκπαίδευση στο Πεδίο Ασκήσεων «ΚΑΝΑΠΙΤΣΑ» Λιτοχώρου, πραγματοποίησε η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ), το διάστημα από 24 Ιουνίου έως 21 Ιουλίου 2018.
Σύμφωνα και με τη σχετική ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΓΕΣ: Σκοπός της εκπαίδευσης ήταν η διαβίωση σε συνθήκες υπαίθρου, η ψυχική και σωματική ενδυνάμωση και η βελτίωση των ικανοτήτων των Ευελπίδων ως ηγήτορες μικρών κλιμακίων.
Στο πλαίσιο της διακλαδικότητας, στην εκπαίδευση συμμετείχαν για μία εβδομάδα και σπουδαστές της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων και Σχολής Ικάρων.

Αντικείμενα εκπαίδευσης

Η εκπαίδευση περιέλαβε αντικείμενα ατομικής τακτικής, τεχνικές μαχητή και τη διεξαγωγή ΤΑΜΣ Ομάδος, ημέρα και νύχτα, ενώ οι Ευέλπιδες, εκπαιδεύτηκαν και στον αγώνα σε Κατοικημένους Τόπους, στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Πρότυπου Κέντρου Επιχειρήσεων Αστικού Περιβάλλοντος (ΕΠΚΕΑΠ) στην Αργυρούπολη Κιλκίς.
Επιπλέον, για πρώτη φορά διεξήχθη διαγωνισμός στρατιωτικής αριστείας, με εξεταζόμενα αγωνίσματα τις βολές πιστολίου και τυφεκίου, τη μεταφορά και διακομιδή τραυματία, την κωπηλασία, τη διέλευση στίβου εμποδίων και το στίβο τοπογραφίας.
Τέλος, στις 12 Ιουλίου 2018, πραγματοποιήθηκε αγώνας δρόμου 8 χιλιομέτρων, με την επωνυμία «190 χρόνια ΣΣΕ», στον οποίο συμμετείχαν σπουδαστές της ΣΣΕ και της Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ), καθώς και στελέχη της ΣΣΕ και άλλων Σχηματισμών.
Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες από την θερινή εκπαίδευση της ΣΣΕ που απέστειλε το Γραφείο Τύπου του ΓΕΣ:

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ