ΣΣΕ: Παρουσία του ΥΦΕΘΑ ορκίστηκαν οι Ευέλπιδες 1ης Τάξης «Λοχαγός (ΜΧ) Σωτήριος Σταυριαννάκος» – ΦΩΤΟ

ΥΦΕΘΑ ΣΤΕΦΑΝΗΣ ΣΣΕ

ΣΣΕ: Παρουσία του ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή πραγματοποιήθηκε σήμερα η Τελετή Ορκωμοσίας των Ευελπίδων 1ης Τάξης «Λοχαγός (ΜΧ) Σωτήριος Σταυριαννάκος»

Στην Ορκωμοσία που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της ΣΣΕ, στη Βάρη Αττικής, παρευρέθηκαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης και ο Γενικός Επιθεωρητής Στρατού –
Διοικητής Δόγματος και Εκπαίδευσης, Aντιστράτηγος Κωνσταντίνος Κούτρας.

Συνολικά ορκίστηκαν 192 Πρωτοετείς Ευέλπιδες, εκ των οποίων 166 από την
Ελλάδα, 19 από την Κύπρο, 3 από την Τυνησία, 2 από το Μαυροβούνιο, 1 από
την Βοσνία- Ερζεγοβίνη και 1 από την Αλβανία.

Λόγω των υγειονομικών συνθηκών και των μέτρων προστασίας που ορίζουν οι αρμόδιες αρχές, η εκδήλωση μεταδόθηκε σε πραγματικό χρόνο μέσω της ιστοσελίδας της ΣΣΕ.

Η καρτέλα του Παύλου Μελά

Συγκίνηση προκάλεσε στον ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή η «έκπληξη» που του επιφύλαξαν οι Ευέλπιδες όταν ο Αρχηγός της Σχολής του παρέδωσε την καρτέλα που είχε ως Εύελπις ο Παύλος Μελάς.

ΥΦΕΘΑ ΣΤΕΦΑΝΗΣ ΣΣΕ

Ακολουθεί σύντομο βιογραφικό του Λοχαγού (ΜΧ) Σωτηρίου Σταυριαννάκου, το όνομα του οποίου δόθηκε στην Τάξη 2024:

Γεννήθηκε στο Σκουτάρι Λακωνίας στις 31 Ιανουαρίου 1941. Εισήλθε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων στις 30 Σεπτεμβρίου 1961 και αποφοίτησε στις 27 Ιουλίου 1965, με τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού (ΜΧ). Έλαβε μέρος στη μάχη υπεράσπισης του στρατοπέδου της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), όπου και σκοτώθηκε ηρωικά στις 16 Αυγούστου 1974, αφού προηγουμένως είχε αποκρούσει για τρεις συνεχόμενες ημέρες, εννέα τουρκικές επιθέσεις. Με το θάρρος και την αποφασιστικότητά του κατάφεραν να διασωθούν οι Έλληνες Μαχητές του στρατοπέδου της ΕΛΔΥΚ από βέβαιο θάνατο ή αιχμαλωσία. Η ηρωική του προσπάθεια έγινε θρύλος στο πεδίο της μάχης.

Δείτε φώτο από την ορκωμοσία Τάξης 2024 παρουσία του ΥΦΕΘΑ:

 

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ