Στα άκρα η Τουρκία κατηγορεί Ελλάδα – Γερμανία ότι φυγαδεύουν «Γκιουλενιστές» σε τρίτες χώρες

Την άμεση έκδοση των «τρομοκρατών» -όπως τους χαρακτήρισε ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ- που συνδέονται με το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν, ζητά, εκ νέου, η Τουρκία από την Ελλάδα.

«Θέλουμε την έκδοση αυτών των τρομοκρατών, καθώς καταζητούνται από τους δικαστικούς μηχανισμούς στην Τουρκία» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης.

Η αποστροφή του λόγου του, ωστόσο, που προκάλεσε ποικίλα σχόλια ήταν η αναφορά του, σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, σε μυστικές απόπειρες της Ελλάδας να φυγαδεύει «Γκιουλενιστές» σε τρίτες χώρες.

«Θα κυνηγήσουμε αυτό το θέμα μέχρι τέλους. Οι υποθέσεις που διεξάγονται στα κρυφά δεν μπορούν να είναι αντικείμενα της δικαιοσύνης» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ.

H Hurriyet στο δημοσίευμά της αναφέρει την Ελλάδα και τη Γερμανία ως τις βασικές χώρες όπου μέλη της FETO, της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν, βρήκαν καταφύγιο μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016.

Η FETO παρουσιάζεται στον τουρκικό Τύπο ως η οργάνωση που επιχειρεί επί μακρόν να ανατρέψει το τουρκικό κράτος, μέσω της εισχώρησης στο στρατό, την αστυνομία και το δικαστικό σώμα.

Πηγή: iefimerida.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ