Υπάρχει και «F-35 ξηράς»! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η stealth τεχνολογία δείχνει να είναι παντού. Υπάρχει «F-35 ξηράς»;  Μια σειρά απο άρματα μάχης δείχνουν πως το μέλλον των «αόρατων» όπλων και στην ξηρά είναι εδώ.

 

Μπορείς να μην φαίνεσαι με ένα άρμα μάχης; Ναί στον βαθμό που μπορείς ρεαλιστικά να κάνεις ένα άρμα λιγότερο ορατό λένε κατασκευαστές οπλικών συστημάτων που δοκιμάζουν μια σειρά απο τεχνολογίες οι οποίες υπόσχονται να δώσουν την χαμηλότερη πιθανότητα εντοπισμού και άρα να προσφέρουν ενα μεγάλο ποσοστό επιβίωσης.

Η ταλαιπωρημένη για χρόνια Πολωνία έχει διαλέξει για την αμυντική της βιομηχανία τον δρόμο της δημιουργίας και της καινοτομίας.

Οι Πολωνοί είναι περήφανοι για τα προϊόντα που κατασκευάζουν και τα επιδεικνύουν με βίντεο που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν απο τα αντίστοιχα άλλων κρατών.

Στην πρώτη γραμμή φυσικά είναι το άρμα μάχης με την κωδική ονομασία  PL-01 στην δημιουργία του οποίου υπήρξε και συνεργασία εταιρειών του εξωτερικού.

 




Τα σχετικά βίντεο απο την παρουσία του πρωτότυπου αλλά και τα βίντεο με την γραφιστική αποτύπωση είναι αρκούντως εντυπωσιακά.




Σύμφωνα με όσα είχαν αναφέρει ιστοσελίδες το 2016 το άρμα θα μπορούσε να μπεί στην παραγωγή το 2018 και τέσσερα χρόνια αργότερα το 2022 να γίνουν και πιθανές εξαγωγές.

To κύριο stealth χαρακτηριστικό που το κάνει χαμηλής παρατηρησιμότητας είναι το θερμικό καμουφλάζ του που το κάνει δύσκολα ανιχνεύσιμο σε υπέρυθρες ακτίνες και τα ειδικά αντι-radar υλικά κατασκευής του. Ιστοσελίδες έχουν αναρωτηθεί αν και το σχήμα του προσφέρει πρόσθετα stealth χαρακτηριστικά.

Και η BAE όμως έχει παρουσιάσει την δική της τεχνολογία. Ξεπερνώντας το καμουφλάζ με ειδικό χρωματισμό ή δίκτυα παραλλαγής προτείνει το ADAPTIV

Το σύστημα σύμφωνα με τους κατασκευαστές δεν είναι χρήσιμο μόνο σε άρματα μάχης αλλά και σε πλοία και σε υποδομες «ανακατεύοντας» τα με το περιβάλλον σε βαθμό που πλέον δεν είναι ανιχνέυσιμα.

Το σύστημα προσαρμόζει το όχημα στο φυσικό περιβάλλον, το κάνει να μιμείται αντικείμενα ή οχήματα και κατα συνέπεια αυξάνει την επιβιωσιμότητα σύμφωνα πάντα με τους κατασκευαστές.

Και σε αυτό το σημείο προκύπτει φυσικά και το ερώτημα η Ελλάδα τι κάνει για να παρακολούθησει τις εξελίξεις και να μην αναγκάζεται μονίμως να τις αγοράζει έτοιμες;




ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ