Στεφανής: «Με το ξίφος έλυσε το δεσμό»

Σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Α. Στεφανής, πραγματοποίησε επισκέψεις σε Περιοχές Ευθύνης Σχηματισμών του Δ΄ ΣΣ «ΘΡΑΚΗ».ΣΤΕΦΑΝΗΣ Δ ΣΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ Δ ΣΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ Δ ΣΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ Δ ΣΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ Δ ΣΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ Δ ΣΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ Δ ΣΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ Δ ΣΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ Δ ΣΣ

Το ρητό του Δ΄ΣΣ είναι “ΤΩ ΞΙΦΕΙ ΤΟΝ ΔΕΣΜΟΝ ΛΕΛΥΣΘΑΙ” (Με το ξίφος έλυσε το δεσμό).  Είναι στην κορυφή του εμβλήματος του το οποίο με το γαλανό πλαίσιο   συμβολίζει τον ελληνικό ουρανό και τις θάλασσες της χώρας μας. Εκεί προβάλλονται δύο περικεφαλαίες και ξίφος, που αποτελούν τα αντιπροσωπευτικότερα πολεμικά εξαρτήματα της στολής των πολεμιστών του Μ. Αλεξάνδρου. Η λαβή του ξίφους προβάλλεται στο φωτεινό δίσκο ανατέλλοντος ηλίου, ο οποίος περιβάλλεται με ουράνιο τόξο. Ο συνδυασμός του ουράνιου τόξου (σύμβολο γαλήνης, αισιοδοξίας και ελπίδας) και της λαβής του ξίφους πάνω στον ανατέλλοντα ήλιο, συμβολίζει τον παράλληλο σκοπό της εκστρατείας του Μ. Αλεξάνδρου για τη διάδοση του ελληνικού πνεύματος και του πολιτισμού στις χώρες της Ανατολής που κατέκτησε.

ΣΤΕΦΑΝΗΣ Δ ΣΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ Δ ΣΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ Δ ΣΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ Δ ΣΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ Δ ΣΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ Δ ΣΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ Δ ΣΣΗ επιλογή της σημερινής επισκέψεως του Αρχηγού ΓΕΣ στο Δ΄ΣΣ μόνο τυχαία δεν είναι αφού πρόκειται για την αιχμή του δόρατος του ΕΣ που πραγματοποιεί με άριστο τρόπο το όραμα του ΓΕΣ για την αμυντική θωράκιση της χώρας το οποίο συμπυκνώνεται στην φράση: Ενεργός Στρατός, Εφεδρεία και Εθνοφυλακή με υψηλό ηθικό, γνώση αποστολής και αγάπη για την Πατρίδα.

Διαθέτει δε το άριστο έμψυχο δυναμικό, την ρεαλιστική εκπαίδευση, το ηθικό και τον εξοπλισμό που απιτούνται ώστε αν προκληθεί να απαντήσει αποφασιστικά με το «ξίφος» του σε κάθε επιβουλή υπερασπιζόμενο το πατρώο έδαφος.

Συγκεκριμένα, ο Α/ΓΕΣ, επισκέφτηκε την Περιοχή Ευθύνης της XVI Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού (XVI Μ/Κ ΜΠ «ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ»), την Περιοχή Ευθύνης της XΙI Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού (XΙI Μ/Κ ΜΠ «ΕΒΡΟΣ») και την Περιοχή Ευθύνης της 50 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού (50 Μ/Κ ΤΑΞ «ΑΨΟΣ»).

Ο Αρχηγός, αντάλλαξε ευχές με το προσωπικό των Φυλακίων των ανατολικών μας συνόρων, καθώς και με Εθνοφύλακες των τοπικών Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΤΕΘ Λαβάρων, Τυχερού και Φερών).

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ