Στεγαστικό στρατιωτικών: Έτσι μπορεί να λυθεί!

Στεγαστικό στρατιωτικών: Πρόταση για την επίλυση του προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικοί καταθέτει η Ένωση Στρατιωτικών Ηπείρου. Δείτε ποια λύση προτείνουν

 

Επιστολή – πρόταση προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) και τους βουλευτές της περιφέρειας Ηπείρου, καταθέτει η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου (ΕΣΠΕΗΠ), καθώς το θέμα καίει χιλιάδες οικογένειες που παίρνουν αυτή την εποχή τις μεταθέσεις τους.

Δείτε τι αναφέρουν στην πρόταση:

 Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων από την ώρα που θα μετατεθούν είναι η εξεύρεση κατοικίας πλησίον της Μονάδας τους. Θέμα που γεννά σωρεία προβλημάτων οικονομικά αλλά και προσαρμογής, τόσο στους ίδιους όσο και στις οικογένειες τους.

Εν όψει και των σχετικών ετήσιων φετινών τακτικών μεταθέσεων η Ένωση μας θέλοντας να βοηθήσει τα στελέχη που μετατίθενται προτείνει τα παρακάτω σε ότι αφορά την στέγαση τους σε οικήματα των ΣΟΑ-ΣΟΜΥ:

 

          α. Στην μοριοδότηση των συναδέλφων για τα ΣΟΑ – ΣΟΜΥ να προστεθεί το οικογενειακό εισόδημα ως κύριο κριτήριο.

 

          β. Ισοκατανομή των διαμερισμάτων ΣΟΑ – ΣΟΜΥ ανάλογα με τον αριθμό των στελεχών, το βαθμό, το όπλο ή το σώμα που υπηρετούν αύξηση του χρόνου διαμονής στα ΣΟΑ-ΣΟΜΥ από 2 σε 3 έτη.
 

         Επίσης προτείνουμε και σε γενικότερο βαθμό τα παρακάτω:

          α.   Οι εκτάσεις των στρατοπέδων που δεν βρίσκονται  σε λειτουργία να δοθούν, με την μέθοδο της αντιπαροχής, σε κατασκευαστικές εταιρίες για τη δημιουργία στρατιωτικών οικημάτων στην εν λόγω περιοχή ή σε άλλη περιοχή της Ελλάδος ανάλογα με τις ανάγκες του στρατιωτικού προσωπικού.

           β.  Στα στελέχη τα οποία υπηρετούν σε περιοχή, που δεν υπάρχουν στρατιωτικά οικήματα ή τα εν λόγω στελέχη δεν έχουν ιδιόκτητη κατοικία, να τους χορηγείται επίδομα ενοικίου.

         Κατόπιν των παραπάνω παρακαλούμε για τις ενέργειές σας για την επίλυση του θέματος που θα βοηθήσει χιλιάδες συναδέλφους αλλά κυρίως στηρίξτε και ενισχύστε τις ίδιες τις οικογένειές τους.
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ