Στη «φωλιά» των Rafale στη Γαλλία ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Γ. Μπλιούμης

Α/ΓΕΑ ΜΠΛΙΟΥΜΗΣ 116ΠΜ 335Μ

Προσκεκλημένος του Γάλλου ομολόγου του ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης βρίσκεται στην Αεροπορική Βάση του Mont-de-Marsan.

Την Αεροπορική Βάση του Mont-de-Marsan της Γαλλίας, τη «φωλιά» των αεροσκαφών Rafale θα επισκεφθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, από την Τρίτη 6 έως την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης,  κατόπιν πρόσκλησης του Γάλλου ομολόγου του, General Philippe Lavigne.

Στη συγκεκριμένη αεροπορική βάση πραγματοποιείται και η εκπαιδευτική άσκηση μεγάλης κλίμακας «VOLFA 2020», όπου ο Αρχηγός ΓΕΑ θα παραβρεθεί στην Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (DV Day) που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κωσταράκος: Δεν είναι εποχή να αποσύρουμε αεροσκάφη!

Στη «VOLFA 2020», στην οποία και συμμετέχουν σαράντα (40) αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων μαχητικών αεροσκαφών, ελικοπτέρων και μη επανδρωμένων, από την Ελλάδα, τη Γαλλία και την Ισπανία. Μεταξύ αυτών και τέσσερα (4) αεροσκάφη F-16 της 347 Μοίρας «ΠΕΡΣΕΑΣ» της 111 Πτέρυγα Μάχης.

Να υπενθυμίσουμε ότι η χώρα μας αναμένεται να ενισχύσει την Πολεμική Αεροπορία με την αγορά 18 αεροσκαφών Rafale από τη Γαλλία, τα οποία και θα δώσουν μεγάλο πλεονέκτημα στη χώρα μας έναντι της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας. Οπότε θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης θα ενημερωθεί από πρώτο «χέρι» για τα  Rafale που θα έρθουν στην Ελλάδα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ