Στην Αθήνα η Σύνοδος Αρχηγών ΓΕΕΘΑ του ΝΑΤΟ το 2021 τιμώντας τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

ΣΥΝΟΔΟΣ ΑΡΧΗΓΩΝ ΓΕΕΘΑ ΝΑΤΟ - ΑΘΗΝΑ

Στην 184η Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ (184 th NATO Military Committee / Chiefs of Defence Session, MC/CS) σε επίπεδο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων Ενόπλων Δυνάμεων συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ενημέρωσε στη Σύνοδο τους ομολόγους του για την πορεία της προετοιμασίας της Συνόδου των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ (Military Committee Conference-21 – MCC 21), η οποία θα λάβει χώρα στην Αθήνα από 10 έως 12 Σεπτεμβρίου 2021. Η εν λόγω Σύνοδος συνιστά ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για το Στρατιωτικό Σκέλος της Συμμαχίας και η διοργάνωσή της αναλαμβάνεται από ένα κράτος-μέλος ανά έτος.

Για το 2021 και μετά από ενέργειες του ΓΕΕΘΑ, η  διεξαγωγή της ανατέθηκε στην Ελλάδα, γεγονός που συνδυαζόμενο με την επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 και την Εθνική Παλιγγενεσία καθιστά την MCC-21 ιδιαίτερα σημαντική για την προβολή της χώρας μας, τόσο εντός του ΝΑΤΟ όσο και σε ευρύτερο διεθνές πλαίσιο.

Α/ΓΕΕΘΑ ΦΛΩΡΟΣ ΣΥΝΟΔΟΣ ΣΕ ΝΑΤΟ

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου συζητήθηκαν ακόμα οι τρέχουσες επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, τα υπό έκδοση θεσμικά κείμενα υψηλού επιπέδου της Συμμαχίας καθώς και οι επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στην τοποθέτησή του τόνισε την ουσιαστική συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στις επιχειρήσεις της Συμμαχίας, αναφέρθηκε στη σημασία της Δύναμης KFOR στο Κόσσοβο στην οποία η χώρα μας συνδράμει με δυνάμεις, ενώ έκανε μνεία και στην προστιθέμενη αξία της Δράσης του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο (AEGEAN ACTIVITY) έναντι των παράνομων μεταναστευτικών ροών.

Επίσης αναφέρθηκε στη συνδρομή του ΓΕΕΘΑ στην εκπόνηση των θεσμικών κειμένων για την Ανάπτυξη των Στρατιωτικών Δυνατοτήτων της Συμμαχίας και της Αποτροπής και Άμυνας στον Ευρω-Ατλαντικό Χώρο, διά της οποίας μεταξύ άλλων επετεύχθη η προβολή και συμπερίληψη των απόψεων της χώρας μας επί αυτών.

Όσον αφορά στην Πανδημία του COVID-19, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ τόνισε την αποτελεσματική διαχείριση αυτής τόσο Πανελλαδικά όσο και στους κόλπους των Ενόπλων Δυνάμεων, επισημαίνοντας ότι έχουμε διατηρήσει στο ακέραιο την επιχειρησιακή ετοιμότητα και ικανότητα αυτών.

Α/ΓΕΕΘΑ ΦΛΩΡΟΣ ΣΥΝΟΔΟΣ ΣΕ ΝΑΤΟ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ