Στις αγορές, στις αγορές …με δυο παπούτσια πάνινα!

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ

Ευτυχείτε! Βγήκαμε στις αγορές με δόξα και τιμή και επιτόκιο 3,9% αλλά με την κοινωνία ακόμα να αγκομαχά καθώς το ταμείο παραμένει μείον στο σπίτι του καθενός.
Και γίναμε ξανά επενδυτικός προορισμός τώρα που πλέον όλοι οι κάτοικοι αυτής της χώρας είναι «πρόθυμοι» για όλα.
Δεν έχει όμως καμία σημασία αν σημαίνει αυτό κάτι για τον απλό κόσμο, αν έχει κάποια αξία και αν θα δει κάποια διαφορά που είναι σίγουρο δηλαδή ότι δε θα δει τουλάχιστον άμεσα.
Αυτό που είναι στο επίκεντρο αφορά το ποιο κόμμα θα το καρπωθεί τη μεγάλη έξοδο στις αγορές. Ναι στις αγορές που μέχρι το 2009 μας δάνειζαν ασύστολα και ξαφνικά μέσα σε ελάχιστους μήνες «ανακάλυψαν» ότι είμαστε χρεωκοπημένοι και κάτι τύποι σαν τον Μπαρόζο να δηλώνουν ότι δεν το είχαν πάρει χαμπάρι.
Τώρα οι ίδιες οι αγορές υποστηρίζουν ότι είμαστε και πάλι φερέγγυοι και συναγωνίστηκαν χθες ποιος θα εξασφαλίσει ελληνικό ομόλογο, αφού 2,5 δίς. ζητάγαμε 11,5 μας έδιναν.
Με τέτοια έξοδο λοιπόν πώς να μην διαγκωνιστούν οι πολιτικοί «ογκόλιθοι» αυτής της χώρας ποιος θα υπερασπιστεί ότι είναι δικό του κατόρθωμα και μάλιστα με γελοία έως ανόητα επιχειρήματα.
Η κυβέρνηση που διατείνεται από τη μία ότι επαναφέρει την κανονικότητα αφού πρώτα τσάκισε κι άλλο με το τρίτο μνημόνιο τη χώρα με τα αλλεπάλληλα «ζογκλερικά» αριστερής σφραγίδας και αφού αναδείχτηκε καλύτερος διαχειριστής αποδεχόμενη σχεδόν όλες τις απαιτήσεις των δανειστών.
Βέβαια η επιβράβευση είναι να της επιτρέπουν να υλοποιήσει κάποια μικρά φιλολαϊκά μέτρα αλλά πάντα με το «μέτρο» που εκείνη θέλουν.
Εκεί που σηκώνουμε τα χέρια ψηλά είναι στην αξιωματική αντιπολίτευση που λειτουργεί κάνοντας σαν να μη ξέρει τίποτα για το έγκλημα που έκανε τα προηγούμενα χρόνια.
Το αστείο είναι ότι μέχρι πριν λίγες ημέρες κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι έφερε 4ο μνημόνιο και ότι δεν κατάφερε να βγάλει τη χώρα στις αγορές γιατί δεν την εμπιστεύονται. Τώρα υποστηρίζει ότι οι η έξοδος είναι επιτυχημένη επειδή ο Μπαρόζο είπε ότι οι αγορές προεξοφλούν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα γίνει Πρωθυπουργός.
Δηλαδή ρωτάμε εμείς οι αφελείς, πριν λίγες ημέρες είχαν άλλη γνώμη οι αγορές και άλλαξε τις τελευταίες ημέρες; Για να μην πούμε πόσο «τρέμουν» οι αγορές πλέον τη διακυβέρνηση των «κομμουνιστών» του ΣΥΡΙΖΑ.
Τα πράγματα δεν είναι καλά ούτε στη χώρα, ούτε στην κοινωνία και το γνωρίζει όλο το κομματικό και πολιτικό σύστημα. Τα τραύματα από την κρίση είναι ακόμα ορθάνοιχτα και με πολύ μεγάλη προσπάθεια προσπαθούν να επουλωθούν. Και όσο φιλότιμα προσπαθεί η κοινωνία τόσο κόμματα και πολιτικοί επιμένουν να ενδιαφέρονται ο καθένας για το δικό του μαγαζί. Και ο άγονος τυφλός αντιπαραγωγικός διαγκωνισμός συνεχίζεται αενάως.
Κάπως έτσι δημιούργησαν και μια νέα ολόκληρη γενιά ανθρώπων στην αντίπερα όχθη που αυτοπροβάλλονται ως οι νεοπολιτικοί «ξερόλες», αντιδρούν μόνο μέσα από τα διαδικτυακά «καφενεία» και με την προβληματική παιδεία που τους πρόσφεραν αδυνατούν να ερμηνεύσουν το οτιδήποτε χωρίς φανατισμό και μονομέρεια.
Αποδεχόμενοι ότι το real politic σε έναν σύνθετο κόσμο αποτελεί υψηλή πολιτική μετατρέπουν την «κοινωνική αμορφωσιά» τους σε μοναδικότητα γνώσης που την επικροτούν με πολλά like οι κλώνοι τους.
Κάπου εκεί ανάμεσα υπάρχουν και δυνάμεις που ασφυκτιούν και που δύσκολα βρίσκουν διέξοδο για να πράξουν αυτό που πρέπει μετά από 10 χρόνια κρίσης και 40 χρόνια εικονικής ευδαιμονίας: Την δημιουργικότητα και την πραγματική πρόοδο που θα ξεκολλήσουν αυτή τη χώρα και την κοινωνία από το τέλμα ώστε να αναδείξει τις πραγματικές δυνατότητες που έχει.
Ναι είμαστε τελικά στις αγορές, αλλά με «πάνινα» παπούτσια που αν συνεχίσουμε έτσι γρήγορα θα …τρυπήσουν και πάλι και θα ξαναείμαστε ξυπόλυτοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ