Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ δεν θα βοηθήσει το Ισραήλ

ΣΤΟΛΤΕΝΜΠΕΡΓΚ ΝΑΤΟ

Όπως σημείωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ, το ΝΑΤΟ δεν εμπλέκεται στην ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή και στις στρατιωτικές διενέξεις.

 

 

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ είπε ότι το άρθρο 5 του Συμφώνου περί εγγύησης της ασφάλειας που ορίζει τη συμπαράσταση εντός της Συμμαχίας δεν ισχύει για το Ισραήλ.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel ο Γενς Στόλτενμπεργκ απαντώντας στην ερώτηση «Καμία άλλη χώρα δεν επηρεάζεται από τις ιρανικές απειλές όσο το Ισραήλ. Το ΝΑΤΟ θα προστατεύσει το Ισραήλ αν υπάρξει επίθεση», ανέφερε ότι το Ισραήλ είναι εταίρος και όχι μέλος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Το ΝΑΤΟ δεν εμπλέκεται στην ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή και στις στρατιωτικές διενέξεις στην περιοχή, σημείωσε.

«Δεν είναι καθήκον μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ είπε ότι υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και των υπολοίπων συμμάχων όσον αφορά τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν.

«Η συμφωνία για το Ιράν εξακολουθεί να ισχύει. Το ερώτημα είναι αν θα λειτουργήσει ή όχι χωρίς τις ΗΠΑ. Ότι και αν συμβεί θα είναι μεγάλος ο αντίκτυπος των αμερικανικών κυρώσεων εναντίον ευρωπαϊκών εταιρειών», ανέφερε ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ.

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ