Στον Άρειο Πάγο πάει η Νέα Δημοκρατία για την υπόθεση “Καμμένου”

Στον Άρειο Πάγο προσέφυγε η Νέα Δημοκρατία για την εμπλοκή του ΥΕΘΑ στην υπόθεση του “Noor 1”, την οποία ερευνά η Δικαιοσύνη

 

 

Ακόμα ένα επεισόδιο στον κύκλο του πολιτικού πρεσαρίσματος στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, για τις συνομιλίες που φέρεται να είχε με καταδικασμένο σε ισόβια για το “Noor1”, προσθέτει η Νέα Δημοκρατία.

Ο τομεάρχης Δικαιοσύνης, Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο αναπληρωτής τομεάρχης, Κώστας Καραγκούνης, επισκέφθηκαν σήμερα την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και ζήτησαν την τήρηση της δικονομικής τάξης, εξαιτίας της εμπλοκής του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων και κυβερνητικού εταίρου του Αλέξη Τσίπρα, Πάνου Καμμένου σε υπόθεση που ερευνάται από τη Δικαιοσύνη.

“Ήρθαμε να δούμε την αξιότιμη Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και να θέσουμε το ζήτημα της τήρησης της δικονομικής τάξης.

Της απαρέγκλιτης προσήλωσης, δηλαδή, κατά τους χειρισμούς της υπόθεσης στους κανόνες της ποινικής δικονομίας.
Θεωρούμε ότι – όπως είναι γνωστό, άλλωστε – στην υπόθεση του Noor 1, εκτός από τους χειρισμούς στους οποίους προέβη πολιτικό πρόσωπο, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, χειρισμοί γίνονται και από λειτουργούς της Δικαιοσύνης, π.χ. ο ανακριτικός υπάλληλος ή το στέλεχος της Εισαγγελίας Πειραιά.

Και, επομένως, είναι απαραίτητη η τήρηση της δικονομικής τάξης. Για μας, η υπόθεση είναι πάρα πολύ σοβαρή. Ζητάμε από τη Δικαιοσύνη να την αντιμετωπίσει με την προσήκουσα σοβαρότητα”, τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Από την πλευρά του, ο κ. Καραγκούνης έκανε λόγο για μια παρουσία με σημειολογικό χαρακτήρα.

“Θεωρούμε ότι είναι ένα ζήτημα βαθιά θεσμικό, βαθιά δημοκρατικό και επιβάλλεται η τήρηση των κανόνων και της δικονομικής τάξης. Αυτό είπαμε, αυτό μεταφέραμε στην Εισαγγελέα.
Διότι δηλητηριάζει και την κοινωνία και τη Δημοκρατία, η Εκτελεστική Εξουσία, όταν παρεμβαίνει, με οποιονδήποτε τρόπο, στο έργο της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης.

Πρέπει να καταλάβουν οι κυβερνώντες ότι υπάρχουν θεσμοί, υπάρχει διαχωρισμός των εξουσιών. Πρέπει να τηρούνται.

Και όταν μπαίνει στην ουσία τέτοιων πραγμάτων, τότε ξεκινάνε τα ερωτήματα. Και τα ερωτήματα στα οποία πρέπει να απαντήσουν και ο υπουργός Εθνικής Αμύνης και ο υπουργός Δικαιοσύνης είναι αμείλικτα.

Η δουλειά που θα κάνουν τα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα για μας είναι αυτονόητη. Ήρθαμε εδώ να το εκφράσουμε. Είναι συμβολική η δική μας παρουσία σήμερα εδώ”, σημείωσε.

Πηγή: capital.gr


armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ